Política

Tanquen a Palau-saverdera l'acord per fer fora Deusedas

Gent de Palau-AM i Alternativa per a Tothom expliquen que han pactat perquè el 24-M van veure “un desig de canvi a Palau”

Isabel Cortada serà alcaldessa i Miquel Serra, tinent d'alcalde

Gent de Palau-AM i Alternativa per a Tothom han tancat un acord de govern a Palau-saverdera que deixarà fora de l'alcaldia l'actual batlle, Narcís Deusedas (CiU), després de 36 anys en el càrrec. Les dues formacions van anunciar ahir a través de les xarxes socials la confirmació del pacte, del qual fa setmanes que se'n coneixien converses. La candidata de GdP-AM, Isabel Cortada, serà investida avui alcaldessa de Palau, i Miquel Serra, líder d'AxT, serà tinent d'alcalde.

Les formacions han explicat el pacte dient que “els dos grups han interpretat els resultats de les eleccions municipal com un desig de canvi a l'Ajuntament de Palau per als propers quatre anys, i que portaran a terme gràcies al joc democràtic que els ha permès sumar majoria”. GdP-AM i AxT sumaran cinc regidors, que superen els quatre amb què CiU va guanyar les eleccions però va perdre la majoria absoluta que tenia fins ara. De fet, en les eleccions del 2011 cap formació es va enfrontar a Narcís Deusedas, que ha governat en solitari.

Ara, el pacte a què han arribat Cortada i Serra portarà el relleu a l'alcaldia. Asseguren que l'acord es basa a “aconseguir eficiència i transparència en la gestió, equanimitat i respecte en el tracte, moderació i racionalització pressupostària, tolerància zero amb la corrupció, participació ciutadana i cohesió social”. Les dues formacions també han explicat que les negociacions que s'han dut a terme les últimes setmanes “s'han desenvolupat en un clima de cordialitat i entesa que és en definitiva el que volem mantenir durant el mandat 2015-2019 i també transmetre als palauencs i palauenques en la gestió municipal”.

Després del ple d'investidura del nou Ajuntament de Palau-saverdera, que serà avui a les dotze del migdia, s'iniciarà una nova etapa al municipi altempordanès, en què el nou govern municipal haurà d'afrontar com un dels temes més complicats la sentència judicial que obliga a enderrocar l'edifici del Sun Village.

Sobre el nou acord de govern entre la candidatura vinculada a ERC-MES i la llista independent, fa pocs dies l'alcalde en funcions, Narcís Deusedas, deia: “És una cosa que ja sabíem al poble abans de les eleccions. Han preparat una cosa que no és nova, que és «tots contra en Narcís».

LA XIFRA

36
anys
feia que Narcís Deusedas (CiU) era alcalde de Palau-saverdera. Ara un acord d'ERC i AxT li treu l'alcaldia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

El president dissol el Parlament a petició dels líders estudiantils

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca Ucraïna amb quatre míssils balístics

barcelona
política

Junts demanarà suspendre el ple d’investidura d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
política

ERC avança a Rull el seu suport a Illa a canvi “d’un finançament just i singular”

barcelona
pròxim orient

Els aliats d’Israel l’insten a limitar la resposta a l’esperat atac iranià

barcelona
ANÀLISI

Ayuso i la “secessió fiscal” d’altres

Dolors Subirana Gou
Portaveu de Més Opcions per Ullà (MOU-AM), a l’oposició al ple

“Fem propostes assumibles, però les agafen com atacs”

Ullà