El Correllengua de Torrent proposarà el canvi de cognoms de l'alcaldessa

Com cada primer divendres del mes d'octubre, la comissió organitzadora del Correllengua a Torrent ha organitzat els actes que tindran lloc en aquesta edició que ve envoltada pel polèmic canvi de nom de l'avinguda del País Valencià.

Aquesta colla cultural i social anima la ciutadania de Torrent a assistir als actes programats a fi de «demostrar que la nostra llengua continua viva i per deixar clar a l'alcaldessa que no ens hem cregut la seua farsa de consulta popular», assegura un membre d'aquesta coordinadora local.

El divendres 2 d'octubre, a les 19.30 hores, començaran els actes programats a la plaça del Canonge, davant l'ajuntament, a base d'una mostra de cultura popular configurada pel cant d'Albades i un correfoc. Seguidament, hi haurà la cercavila que recorrerà l'avinguda del País Valencià i a les 21 hores està previst el concert del grup Naia.

Al llarg de la jornada, la comissió organitzadora ha anunciat una nova consulta popular per decidir si es canvien o no, els cognoms de l'alcaldessa. Amb aquesta finalitat, han estat preparades paperetes i hi haurà una urna que contindrà els vots que s'hi emeten.

La papereta que ha estat impresa per a la votació diu: «Vols que es canvien els cognoms de Maria José Català i Verdet? No, m'grada Mª José Català I verdet. Sí, vull Mª José dels Màrtits. Sí, cull Mª José Fallera Major. Sí, vull Mª José la Catòlica. Sí, vull Mery Joe Catalan & Green. Sí, vull Mª José Valencià i Blavet. Sí, vull La xiqueta i punt. Sí, vull Mª José Busca Tresors en les Voreres. Sí, vull Mª José la Número 10. Sí, vull Mª José ............

Sembrar vents i collir tempestes

PERE ROSSELL

Sol passar sempre en la vida normal del carrer, en les relacions familiars i amb el tracte desgastat amb amics, coneguts o saludats, que quan s'enterboleixen les relacions, després resulta bastant complicat restaurar-les. També en la vida política es paguen les errades i en aquesta ocasió, en que l'alcaldessa del meu poble s'ha inventat un problema inexistent fora de les files del seu partit i entre les persones més ultramuntanes dels seus afiliats o simpatitzants, passarà que, a més d'entrar en una espiral sense solució possible, observarà que la participació per a triar-li nom a la principal artèria de la localitat, ha tornar a alçar ampolles. Ara, un sector (segurament minoritari o no) de la ciutadania, contraresta aquest atreviment, amb una proposta de canvi de cognoms de l'alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.