Política

Josep Monràs continua essent batlle de Mollet

En l'acte de constitució del nou consistori només va rebre set vots

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC), va ser reelegit ahir en el càrrec, tot i que en el ple de constitució del nou Ajuntament només va rebre els set vots del seu partit. Cap dels altres candidats va obtenir els 13 vots necessaris per arribar a la majoria absoluta dels 25 regidors. Per tant, Monràs va ser nomenat batlle pel fet de ser el candidat de la llista que va obtenir més vots en les darreres municipals. Fins als darrers dies, Canviem i ERC van explorar les possibilitats d'atreure CiU a un govern tripartit, però no hi va haver possibilitat d'entesa. Tots els grups municipals van votar el seu propi cap de llista, tret de la regidora del PP, Susana Calvo, que va votar en blanc. Així, el candidat de Canviem Mollet (ICV, EUiA i Podem), Xavier Buzón, va rebre set vots; el d'Ara Mollet-ERC-MES, Oriol López, cinc, i el de Ciutadans, Francisco Muñoz, tres.

Finalment, no va fructificar cap dels intents per aconseguir una majoria suficient per desbancar el PSC de l'alcaldia després de 28 anys. Malgrat això, Monràs és molt conscient de les dificultats que tindrà amb un govern en minoria. Ho va demostrar en el seu primer discurs com a nou alcalde: “Haurem de fer renúncies per arribar a punts de trobada. Un govern és feble quan la gent que el forma és feble i el govern del PSC no és gens feble perquè governarem amb tota la fermesa, tenacitat, il·lusió i optimisme.”

L'alcalde va fer una crida a la resta de grups per arribar a acords. “La majoria l'ha donat el vot de la ciutadania i això dóna l'obligació moral de treballar conjuntament amb cadascun dels partits.” I va agrair la voluntat de diàleg expressada per CiU, el PP, Ciutadans i Canviem. No així d'ERC, ja que el portaveu d'aquest grup, Oriol López, va ser el més dur contra Monràs en el seu discurs. “S'ha acabat una etapa de dotze anys amb una majoria del PSC i CiU. Monràs ha estat un mal alcalde”, va dir, i va lamentar que a Mollet no s'hagi pogut produir el canvi que sí que hi ha hagut a ciutats com ara Cerdanyola, Badalona i Sabadell. I feia un paral·lelisme amb aquesta darrera ciutat: “A Sabadell s'ha acabat el bustisme. Aquí tenim entre nosaltres la decadència del monrasisme.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.