Política

DAVID MASCORT

ALCALDE DE VILABLAREIX (ERC)

“La lluita contra l'atur és la prioritat”

“Hem de millorar la mobilitat pensant en els vianants i les bicis”

“La nostra gent viurà molt millor si Catalunya és independent”

Comença el segon mandat de Mascort com a alcalde a Vilablareix, amb una millora dels resultats. Té vuit regidors dels onze possibles.

Li queda marge per a la millora?
Sí, és clar. I de fet hi hem estat a punt, perquè ens ha vingut d'una dotzena de vots no tenir el novè regidor.
Vistos els resultats, donarà marge de participació a l'oposició?
Continuarem com fins ara. Quan hi ha temes importants fem comissions en què l'oposició hi és. Els grans temes els hem consensuat sempre. Ells, com nosaltres, hi són per treballar per Vilablareix. I és just que ho puguin fer.
En el discurs d'investidura va dir que el mandat que comença no serà fàcil. Quins reptes preveu?
El més important és la lluita contra l'atur i ajudar la gent que ho necessita. Tenim un atur baix, que volta el 8%, però mentre hi hagi una persona aturada a Vilablareix lluitarem perquè tingui treball. A part, hi ha altres reptes, que són per millorar la qualitat de vida dels veïns.
Els està costant que es generi nova activitat econòmica?
Sí i no. És complicat, però ens en sortim. Ha costat omplir el polígon nou, però en canvi el vell és gairebé ple. Han plegat empreses, però se n'hi han instal·lat de noves. I al viver d'empreses n'hi ha que han crescut i d'altres que han plegat, però anem ocupant de nou els espais. Abans no teníem gaires botigues a Vilablareix. I això ja ha canviat. Penso que anem pel bon camí.
Sempre que parlem d'Ikea ho relacionem amb Salt, però, dels terrenys on es podria instal·lar, una part pertany a Vilablareix. És important per a vostès?
Per a nosaltres no. El que és important és que considerem l'àrea urbana com un tot. I això té implicacions comercials, urbanístiques i de mobilitat. Sembla que tots els municipis ens hem convençut que som un contínuum urbà i que cal treballar junts per desenvolupar aquesta realitat. Això és l'important. El que cal fer amb Ikea és estudiar la idoneïtat de posar-l'hi. Que és una oportunitat per a l'àrea urbana? Doncs endavant. Que es decideix que no convé? Doncs no.
Diu que convé estudiar la mobilitat a Vilablareix.
Hem de ser capaços de pensar com volem circular pel nostre poble, decidir a qui hem donar prioritat. Nosaltres pensem que als vianants i les bicicletes. Per què? Perquè hi ha cotxes que corren massa, i al poble hi ha molta mainada, i hem de fer que puguin anar a l'escola amb tranquil·litat com quan nosaltres érem petits. Això és qualitat de vida. Carrers més estrets, carrils bici a tots els carres, carrers d'un sol sentit... farem el que calgui per guanyar en qualitat de vida, i que els més petits puguin anar tranquils pels carrers.
Vostè sempre ha dit que Vilablareix ha de treballar també per la independència. Ho diu per sentiment o per raons pràctiques?
No és destriable. Sóc independentista de sempre perquè estic convençut que la nostra gent viurà molt millor, i també per identitat. A molta gent això de la identitat els és igual, però veuen que si som independents viurem millor. Qui pot dir que no a això?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El TSJC denega aplicar l’amnistia als condemnats pel 9-N

barcelona
REGNE UNIT

La meitat dels ‘tories’ defensarien una fusió amb el partit de Farage

BARCELONA
política

Llach augura que ERC anirà cap al “suïcidi” si fa Illa president

barcelona
política

Wagensberg també tornarà de l’exili amb Rovira “dissabte o abans”

barcelona
ESPAI

El coet europeu Ariane 6 realitza amb èxit el seu primer enlairament

BARCELONA
política

Comín recorre al TGUE la decisió del Parlament Europeu de no acceptar-lo

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Escorcoll policial contra el germà de Pedro Sánchez a la Diputació de Badajoz

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA