Política

Poblet revalida presidència a la Diputació reiterant que la porta continua oberta

ERC s'absté al ple i no destaca res després del 27-S, mentre Junqueras critica fer president un imputat

El diputat de la CUP, l'únic que vota contra Poblet

L'alcalde de Vila-seca, el convergent Josep Poblet, va ser proclamat ahir per tercera vegada president de la Diputació de Tarragona per majoria absoluta a la primera ronda gràcies al pacte signat dies abans amb el PSC i sense que la seva imputació en una de les peces del cas Innova suposés cap impediment per capitanejar quatre anys més una institució que fins ara s'ha caracteritzar per ser un oasi polític al marge de les divergències entre partits. Això explica també el vot a favor de l'únic diputat del Partit Popular i l'abstenció dels set diputats d'ERC –la segona força a l'ens supramunicipal– que el mateix Poblet va interpretar ahir com un com “xec en blanc”. Ciutadans, que s'estrena a la Diputació, també es va abstenir, mentre el diputat de l'altre partit que ha obtingut representació per primera vegada, David Vidal de la CUP, va presentar candidatura a la presidència, votant contra Poblet.

De fet, durant la seva intervenció, Vidal també va ser l'únic que va fer referència implícita a la imputació de l'alcalde de Vila-seca, amb un discurs aspre que amenaça trencar l'harmonia existent fins ara entre els 27 diputats, fossin del partit que fossin. Més enllà de qüestionar la pròpia institució i “exigir-ne” la seva dissolució, des de la CUP Vidal ja va anunciar que demanarà a la institució que es posicioni respecte al procés constituent i que s'adhereixi a l'AMI. Un discurs totalment oposat al dels portaveus de C's, el PP i el PSC, que tots van reivindicar un model continuista on prima el consens “a favor del servei al territori”, lluny de “debats estèrils”. ERC, per la seva part, va reivindicar el paper “vital” que juga la Diputació a favor dels ajuntaments i del teixit associatiu i cultural i va agrair el gest de Josep Poblet, que, malgrat tenir un pacte estable amb el PSC, manté la porta oberta per ampliar consens. “La nostra abstenció busca confluències en el futur”, deia el portaveu d'ERC, Gervasi Aspa.

Més enllà d'agrair la reelecció i la feina feta pels diputats que ahir eren rellevats, Poblet va estrenar mandat amb un llarg discurs en què va recordar la feina feta durant aquests quatre anys i va marcar estratègies i prioritats de cara als quatre anys vinents, com ara el pla d'acció municipal, o emergir com a regió del coneixement.

Al marge de l'acte de constitució, un grup de treballadors de Port Aventura van aprofitar per fer proclames a favor de la vaga del 4 de juliol vinent.

LA XIFRA

18
vots a favor
són els que va tenir al candidatura de Poblet, corresponents als diputats de CiU, el PSC i el PP.

LA FRASE

L'únic criteri d'aquest acord és una governació territorial sòlida i un impuls al creixement
Josep Poblet
President de la DipuTació

La imputació i la porta oberta

Aliè al discurs que des d'ERC s'estava fent al Palau de la Diputació de Tarragona, del seu vot d'abstenció i de les ganes de trobar “confluències” després del 27-S, ahir el president del partit, Oriol Junqueras, criticava durament la reelecció de Josep Poblet. En una entrevista a ‘La Xarxa' afirmava que “no està bé” que una persona “greument imputada” es posi al capdavant d'una institució tan important. L'alcalde de Vila-seca està imputat pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental en el marc del cas Innova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia