Política

Les executives d'UDC a les Terres de l'Ebre i Barcelona es dissolen i aposten per refundar el partit

La majoria de dirigents ebrencs passen a la Plataforma Hereus UDC 1931

Unió designarà una gestora fins que s'escullin les dues noves executives

Les executives d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a les Terres de l'Ebre i Barcelona han aprovat la seva dissolució perquè la majoria dels seus membres donen suport a Mas. Els fins ara integrants dels dos òrgans aposten per refundar el partit en una nova formació política que permeti una majoria sobiranista el 27-S.

L'executiva intercomarcal d'Unió a les Terres de l'Ebre ha acordat la seva dissolució per majoria i onze dels seus catorze membres han anunciat la seva baixa del partit per passar a formar part de la plataforma Hereus UDC 1931.

Els crítics han defensat el caràcter plebiscitari a les eleccions del 27 de setembre, el seu suport al projecte polític del president Artur Mas i han retret a la direcció d'UDC la “manca de diàleg” per trobar una sortida al conflicte intern.

“La democràcia cristiana que vol un Estat independent sumarà esforços, com sempre ha estat, amb la majoria del poble català”, han assegurat en un comunicat enviat per Hereus UDC 1931, la plataforma en la qual s'han aplegat els crítics d'Unió i que aquest diumenge decidirà si es converteix en partit.

Segons el fins ara president intercomarcal democristià, Joan Josep Malràs, la decisió podria arrossegar més d'un centenar de militants amb dret a vot al territori, entre els quals, regidors de Tortosa, Amposta i diverses agrupacions locals.

Poc després ha anunciat la seva dissolució l'executiva de la Intercomarcal del partit democratacristià de la ciutat de Barcelona, amb el vot de la majoria dels seus membres electes. També ho ha fet la major part de les seves estructures territorials, en concret sis districtes.

De la mateixa que en el cas de les Terres de l'Ebre, el gruix dels integrants de l'executiva es posen al costat del projecte polític que va presentar Artur Mas de cara a les properes eleccions. Així, donen suport al caràcter plebiscitari del 27-S i defensen un estat independent.

En un comunicat, han criticat l'actuació de la direcció d'UDC i no la reconeixen com a representant del sentir de la majoria del partit. Per això, també aposten per refundar Unió en una nova formació política.

Unió designarà gestores per als dos òrgans de direcció territorial

Unió nomenarà una gestora per al període de temps necessari fins que es reuneixin les assemblees de les intercomarcals de Barcelona i Terres de l'Ebre i escullin noves executives.

Així ho ha avançat el partit en un comunicat després que aquests dos òrgans de direcció territorial s'hagin dissolt perquè la majoria dels seus membres donen suport obertament al projecte d'Artur Mas i volen crear un nou partit que sigui independentista.

La formació democratacristiana recorda que aquest és el funcionament que estableix la normativa interna d'UDC davant la dissolució d'un òrgan executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia