Política

Vilassar de Mar no pot tirar endavant les retribucions dels regidors

El nou alcalde del municipi, el republicà Damià del Clot, assegura que s'està negociant amb les forces polítiques per obtenir el “màxim consens possible”

Vilassar de Mar, governat en minoria per ERC-VdMdiuSí i l'escissió de CiU, Gent per Vilassar, encara no ha pogut aprovar les retribucions als càrrecs electes i regidors del municipi. De fet, aquest punt no es va arribar ni a votar en el darrer ple extraordinari, ja que es va retirar de l'ordre del dia.

El nou alcalde del municipi, Damià del Clot (ERC-VdMdiuSí), va explicar que aquest punt “s'està negociant amb la resta de grups municipals”, i va destacar la voluntat de “poder arribar al màxim consens possible”.

En aquest sentit, Del Clot va explicar que, en aquest assumpte, “hi ha propostes alternatives que potser permetran arribar a un acord més ampli”. De fet, ahir al vespre estava prevista una reunió per poder desencallar aquest tema.

Per la seva banda, des de Babord-CUP-PA, grup que és a l'oposició però que va donar el seu vot favorable perquè Del Clot fos escollit alcalde de Vilassar de Mar, es va assegurar que la intenció és “continuar negociant tot el paquet de les retribucions”. “Vam votar a favor de la investidura de l'alcalde, però no donarem cap xec en blanc al govern”, va manifestar un dels seus membres, Luard Silvestre. Per Babord, “és important trobar un equilibri pel que fa als sous de l'Ajuntament”, i va recordar per què van donar suport a Damià del Clot en el ple d'investidura: “Compartim la idea que Vilassar de Mar tingui un canvi de govern, i el mal menor era donar l'alcaldia a ERC-VdMdiuSí.” En aquest sentit, CiU havia governat el municipi els darrers vuit anys amb Joaquim Ferrer com a alcalde.

LA FRASE

S'està negociant amb la resta de grups per poder arribar a un acord en aquest assumpte
Damià del Clot
alcalde de vilassar de mar
Vam votar a favor de la investidura de l'alcalde, però no donarem cap xec en blanc al govern
Luard Silvestre
Membre de babord de vilassar de mar, a l'oposició

El cartipàs municipal ja està definit

El que sí que ja està definit són els càrrecs del nou govern en minoria entre ERC-VdMdiuSí i Gent per Vilassar (GxV). A banda de l'alcaldia, els republicans dirigeixen, entre d'altres, les àrees de Desenvolupament Econòmic, Urbanisme, Territori i Paisatge, Governació i Mobilitat, Esports, Cultura, Joventut, Participació Ciutadana i Hisenda. Per la seva banda, GxV assumeix, entre d'altres, Serveis Socials i Medi Ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia