Política

Imputen el president de Convergència de Llavaneres

El jutge admet a tràmit una denúncia que acusa Lluís Nogueras d'apropiar-se d'uns 17.000 euros del compte de CiU

El dirigent local manté que la demanda és només “una revenja personal”

El jutjat d'instrucció numero 2 de Mataró ha imputat l'actual president de CDC a Sant Andreu de Llavaneres, Lluís Nogueras, per un presumpte delicte d'apropiació indeguda, malversació de fons i administració deslleial. La denúncia la van presentar diversos militants i exmilitants de la federació local, entre els quals hi ha l'exalcalde Bernat Graupera. En l'escrit, que el jutge ha decidit admetre a tràmit, s'assenyala que Nogueras s'hauria apropiat de fins a 17.000 euros que el grup municipal hauria rebut entre els anys 2011 i 2015.

Un dels impulsors, Bernat Graupera, explica que la denúncia es va tirar endavant després de “detectar moviments estranys de diners en el compte del partit”. “La gota que va fer vessar el got va ser quan ens vam trobar que al banc només hi quedaven uns 6.000 euros, quan segons els nostres càlculs n'hi hauria d'haver més de 20.000”, va afegir-hi Graupera. La denúncia, que es va presentar passades les eleccions municipals, assenyala directament Lluís Nogueras com a culpable de la “desaparició” dels diners perquè n'era el màxim responsable i administrador.

Graupera va més enllà i no amaga que les sospites per aquest presumpte desviament de fons ve de lluny. “Tot i les peticions reiterades perquè Nogueras rendís comptes en diferents assemblees, mai no ho feia o simplement no s'hi presentava”, assegura l'exalcalde, que lamenta que a hores d'ara el president local de Convergència “no hagi justificat on són els diners que falten”.

De moment, el jutge d'instrucció ha decidit obrir una investigació, i està previst que el 5 d'octubre que ve Nogueras declari com a imputat. El procés judicial encetat és un episodi més en la trencadissa que ha viscut la formació en els darrers anys i que manté enfrontats l'exalcalde i el president de CDC.

Una revenja personal

En aquest sentit, el dirigent local i actual regidor de la federació a l'Ajuntament va confirmar ahir que ha rebut la citació judicial, però nega que la denúncia l'hagin presentat “militants i exmilitants” de la formació. “Aquesta denúncia l'ha presentat una única persona que és Bernat Graupera com a venjança per la moció de censura”, va reblar convençut el convergent. Lluís Nogueras es mostra tranquil i assegura que els comptes del partit “són clars i transparents” i que “no hi falta ni un sol euro”.

Es dóna la circumstància que alguns regidors de CiU van marxar del partit el 2013 i van deixar-lo en minoria quan Bernat Graupera era l'alcalde. Entre aquests hi havia Nogueras, que més tard va defensar la moció de censura per fer fora Graupera. Segons el president de CDC de Sant Andreu de Llavaneres, si en els comptes bancaris només queden poc més de 6.000 euros és perquè al llarg del mandat passat “hi ha hagut despeses”. “Com es pensa que es paguen les campanyes electorals i les activitats que organitzem al municipi”, lamentava Nogueras.

A més, subratlla que la denúncia ve a tomb després que Graupera reclamés els diners que, segons el seu parer, li pertocaven de les assignacions que havia percebut el partit de l'Ajuntament, quan se'l va fer fora de l'alcaldia. Uns diners que, segons el dirigent local, corresponen al partit i no a ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA
política

Junts convoca un congrés per afermar-se com alternativa al PSC i refermar l’independentisme

barcelona

Pere Deulofeu, nou regidor del PSC a l'Ajuntament de Palamós

palamós
política

La CUP critica el “gir a la dreta” i el “retorn de la sociovergència”

barcelona
política

Més preocupats pel nou finançament que pel nou govern

barcelona
GUERRA A EUROPA

La incursió ucraïnesa s’estén a una altra regió de Rússia

BARCELONA