Política

El batlle de Sant Vicenç cobrarà un 20% més

L'oposició critica que, en canvi, a ells els abaixin les assignacions un 50%

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU), s'ha apujat el sou un 20% respecte al mandat passat. Martínez, que serà l'únic membre de la corporació amb dedicació exclusiva, tindrà un sou brut de 3.214,28 euros mensuals i 14 pagues, el màxim que preveu la llei per als municipis que com Sant Vicenç tenen entre 5.000 i 10.000 habitants. L'abstenció de l'únic regidor del PP, Javier García-Nieto, i el vot de qualitat de l'alcalde per desfer l'empat van fer que la proposta del govern en minoria de CiU tirés endavant. “Entenem que per a una persona que ha de gestionar un Ajuntament que té 7,3 milions d'euros de pressupost, 45.000 euros anuals es un sou raonable”, va justificar el popular.

La resta de l'oposició, en canvi, va lamentar que mentre el batlle i, també, els regidors del govern s'han incrementat la nòmina, a ells els han abaixat les assignacions per assistències al ple i a les comissions informatives. “El sou de l'alcalde augmenta un 20%, el dels regidors, un 36%, però en canvi a l'oposició ens els rebaixen fins a un 50%”, va lamentar Jaume Arcos, portaveu de Nou Sant Vicenç, que considera que la tendència hauria d'haver estat congelar o abaixar les assignacions. En aquest sentit, el regidor d'ERC, Pere Orts, va posar especial èmfasi en la dedicació exclusiva de Martínez. “No és oportú per a un poble de poc més de 5.000 habitants perquè pensem que el que subvencionarem és la campanya del mateix alcalde”, va recordar el republicà.

El govern en minoria de CiU va explicar que l'increment del sou de l'alcalde es deu a una “regularització”. Segons el primer tinent d'alcalde, Amadeu Clofent, fa quatre anys no es va tocar la retribució perquè “no era el moment oportú de fer-ho”. “Ara bé, el que cobrava l'alcalde era irrisori si tenim en compte el que perceben els dels municipis veïns”, va afegir-hi Clofent, que va defensar que el que s'ha seguit per establir-lo són les recomanacions de les normatives en aquest àmbit. A més, va puntualitzar que per aquest nou mandat es passa de dues dedicacions exclusives a només una, i respecte a les assignacions dels grups de l'oposició va negar que s'hagin retallat com denunciaven i va assegurar que “no s'han tocat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia