Política

JORDI MIR

ALCALDE DE CABRERA DE MAR (CIU)

“A la platja la gent ha d'estar més junta a la sorra”

La cohesió dels nuclis dispersos com ara el veïnat del Pla de l'Avellà és un dels reptes que s'han d'afrontar, segons l'alcalde

La taxa d'atur al municipi és baixa, però es manté com a prioritat l'ocupació i l'habitatge social per a les famílies que han notat la crisi

S'hauran de definir els usos i el futur d'aquest equipament

Dedicació d'alcalde.
Va entrar en política local l'any 2007 com a regidor i ja no n'ha marxat. Nascut el 6 de juliol del 1963, divorciat i sense fills, va estudiar econòmiques i empresarials. Fins al 2011 va exercir de directiu en diverses empreses nacionals i multinacionals, i de consultor d'empreses. El 2011 va ser proclamat alcalde i des d'aleshores té dedicació exclusiva a l'Ajuntament.
El futur de Cabrera inclou un turisme arqueològic que està només un punt per sota d'Empúries

La reelecció de l'alcalde convergent, Jordi Mir, assegura la continuïtat del govern local, aquest cop al costat d'ERC.

Repeteix l'alcalde i reedita el pacte amb ERC.
Valorem molt positivament el mandat anterior i la bona sintonia en l'àmbit de partit. L'afinitat personal ha prevalgut per repetir el pacte amb ERC. És una continuïtat que s'ha donat de forma natural. La gestió ha funcionat i la gent ens ha tornat a donar la confiança.
El procés nacional també hi ha influït?
Ni n'hem parlat, perquè ho donem per fet, que treballarem i donarem suport actiu al procés sobiranista. Ha estat un afegit.
I l'altre soci de govern?
La relació pel que fa al treball en equip es va anar deteriorant.
La cohesió amb el veïnat del Pla de l'Avellà s'assolirà mai?
La cohesió dels nuclis urbans de Cabrera és un dels grans reptes. És una realitat que ens ha obligat a duplicar serveis. Mentre s'hagi d'agafar el cotxe, sempre hi haurà aquesta dependència. Ara obrim un nou vial per anar a peu de Costamar al Pla de l'Avellà i un voral a la carretera de Vilassar fins a la rotonda del sindicat.
Són un regidor menys, i això vol dir més feina.
Som un poble petit, però gestionem un pressupost de 7 milions d'euros. Tenim aquesta complexitat afegida del repartiment dels habitants pel territori.
L'alcalde també fa de gerent.
Tenim una economia sanejada, gràcies als esforços dels últims anys, amb una disminució progressiva de l'endeutament. Paguem els proveïdors a una mitjana de divuit dies. Això permet afrontar una gestió social i garantir els serveis.
La crisi també s'ha fet notar tot i tenir les rendes més altes?
Això són mitjanes, però tenim gent que ho passa malament. Afortunadament, els podem ajudar i mirar de trobar-los feina. Al mes de juny vam tenir un 7,39% d'atur, una de les xifres més baixes dels últims anys.
I un polígon nou quasi ple.
Va començar el 2010 en plena crisi i s'ha anat nodrint de molta gent del poble que hi treballa perquè hi ha molts centres comercials. Ara s'acabarà d'omplir amb un local d'alimentació Viena.
Un estiu més sense sorra a la platja. És un malson?
Estem resignats i en espera que es faci el projecte per fer més estable la platja, tal com va anunciar el ministeri pels pròxims sis anys. No és una solució definitiva, però sí més duradora per poder planificar la platja. Ens ve la mateixa gent, perquè tenim lloc per aparcar, però s'estan més junts a la sorra.
L'impacte de la draga per extreure sorra aixeca crítiques.
Aquesta visió, l'entenc, però s'ha de buscar una solució, com ara obligar els ports a fer el by-pass de la sorra d'un costat a l'altre. A Cabrera, amb el port de Mataró, hi tenim un litigi des de fa sis anys per aconseguir que compleixi.
Aquest és el mandat per decidir el futur de cal Conde?
S'ha de crear un grup de treball entre les diferents forces polítiques per consensuar-ne els usos. Fins ara s'han destinat 150.000 euros a rehabilitar la façana i una part de la coberta per fer ús de la planta baixa. L'Ajuntament ha de posar a licitació el projecte per impulsar la construcció de 36 pisos socials a l'entrada de la finca.
Cabrera presumeix de jaciments, però no els pot lluir.
Estan situats a dins de finques privades i esperem que aviat s'aprovin els tràmits perquè passin a mans municipals. Amb els miradors i les visites guiades es fa un primer pas, però la Diputació treballa en el pla estratègic turístic que inclourà l'explotació dels jaciments arqueològics. Tenim clar que el futur de Cabrera inclou un turisme del patrimoni arqueològic, sobretot perquè els tècnics diuen que està només un punt per sota d'Empúries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sònia Gràcia
Alcaldessa de Fornells de la Selva (Junts)

“Els regidors i els membres de les entitats fan la mateixa feina”

Fornells de la Selva
MEMÒRIA HISTÒRICA

Economia de subsistència de la Guerra Civil al Museu de la Pagesia

CASTELLBISBAL
ESTATS UNITS

Kamala Harris rescata Biden per a la seva campanya presidencial

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Arrenquen les converses de Doha sense perspectiva d’un acord immediat

BARCELONA
ÀSIA

Corea del Sud proposa obrir un diàleg amb el Nord per abordar “tots els afers”

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Ucraïna crea la seva primera comandància militar en territori rus

BARCELONA
GUERRA A GAZA

L’ONU urgeix Israel a posar fi a les violacions de drets humans a la Franja

BARCELONA
GUERRA A EUROPA

Rússia: pena de 12 anys per a una russo-americana que va donar 47 euros a Ucraïna

BARCELONA

Els comuns avisen el PSC que no busqui acords amb Junts

barcelona