Política

Del PSUC a l'impuls del gir sobiranista

Cara visible de l'altra entitat cívica que ha promogut el sobiranisme, la cinquantenària Òmnium Cultural, Muriel Casals representa també el gir independentista que s'ha produït al país. El març del 2010 accedeix a la presidència d'Òmnium en substitució de Jordi Porta, i mena l'entitat a definir-se a favor del dret a decidir i de l'estat propi. El 10 de juliol de fa cinc anys, Òmnium impulsa la manifestació de protesta contra la sentència del Tribunal Constitucional que retallava l'Estatut. Abans de començar a exercir la seva tasca docent a la UAB (el 1981 es doctora amb la tesi La indústria tèxtil llanera i la guerra 1914-1918), havia militat en el PSUC. A més, va ser professora visitant en un grapat d'universitats a l'estranger i ha fet diversos estudis acadèmics. Ha tingut una presència activa en entitats de la societat civil catalana. Del 1983 al 1988, va ser membre del consell d'administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, i també ha estat a la junta de l'Ateneu Barcelonès i al Consell Català del Moviment Europeu. Fa dies va dir que no aniria a la llista conjunta. Ara, en ocupar-ne el número 3, deixarà la presidència d'Òmnium, que podria ocupar Quim Torra.

El perfil Muriel Casals Filla d'exiliats, va néixer a Avinyó el 1945. És economista i professora emèrita del Departament d'Economia i Història Econòmica de la UAB. Ha presidit Òmnium Cultural des del març del 2010 fins ara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia