Política

Deute milionari als pàrquings de Cerdanyola

L'Ajuntament cerca fórmules per poder eliminar els 5,5 milions de deure

L'Ajuntament de Cerdanyola ha encarregat diversos informes tècnics per trobar una solució a l'empresa mixta que gestiona la zona blava i els aparcaments públics, que arrossega un deute de 5,5 milions d'euros. L'alcalde de la ciutat, Carles Escolà, va explicar ahir que aquest és un problema que s'arrossega des de fa anys i que l'anterior executiu “no va tenir la valentia d'afrontar”. El nou equip de govern s'ha trobat sobre la taula l'acord al qual es va arribar en l'últim ple abans de les eleccions per fer una altra injecció de 250.000 euros públics a aquesta empresa per garantir la seva viabilitat, però l'alcalde va asseverar que aquesta fórmula és insostenible i que s'ha de buscar una solució definitiva, segons recollia l'ACN.

Escolà va explicar que la situació de Cerdanyola Aparca, l'empresa mixta que gestiona els aparcaments subterranis públics i la zona blava, és molt complicada. L'alcalde va recordar que no s'han complert les previsions de cessió d'usdefruit durant 75 anys de les places de pàrquing construïdes, per la qual cosa queden moltes places sense vendre. Això ha provocat que l'empresa no sigui sostenible i necessiti anualment més injeccions de capital per evitar entrar en concurs de creditors i posar en dificultats les persones que sí que van decidir obtenir una d'aquestes places.

Escolà va recordar que el partit polític que representa, el Compromís per Cerdanyola, es va mostrar en contra d'aquesta nova aportació en el ple, però hi va afegir que com a govern han de “respectar” aquest acord del ple i per això es farà la nova aportació.

La previsió municipal és que els informes demanats es puguin tenir després de les vacances i que a partir de setembre la comissió especial creada per aquest assumpte pugui debatre la solució al problema. “Tenim un objectiu molt clar, que és trobar una solució definitiva per fer que l'empresa pugui funcionar de manera sostenible”, va declarar Escolà, alhora que va recordar que no té la majoria al ple municipal i que per això buscaran una solució consensuada amb la resta de partits polítics.

Sobre els possibles escenaris de futur, l'alcalde no va detallar quina és la preferència de l'equip de govern i es va limitar a afirmar que si es troba una solució perquè l'empresa pugui funcionar de manera sostenible, s'estudiarà i va afegir que si la viabilitat de la companyia no és possible, s'haurà d'optar per altres vies. En tot cas però, va sentenciar que el que s'ha d'acabar és la injecció de diners públics perquè “no funciona” i és “insostenible” que fa que cada any s'hagin d'aportar mig milió d'euros a l'empresa, 250.000 euros dels quals els posa l'Ajuntament de Cerdanyola. Escolà es va mostrar molt crític amb l'actuació de l'anterior govern socialista en aquest assumpte ja “es va limitar a anar aportant les injeccions de diners com a via còmode d'anar passant els anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA