Política

“Totalment d'acord per una auditoria a Bàscara”, diu Lloret des de l'oposició

L'exalcalde Lluís Lloret (CiU) respon al nou alcalde, Narcís Saurina (ERC), que el deute real no és el que diuen, i defensa el seu balanç al capdavant del municipi

A l'oposició des del 24-M després de 32 anys a l'alcaldia de Bàscara, Lluís Lloret (CiU) defensa el seu llegat i respon a les acusacions del nou alcalde, Narcís Saurina (ERC), que en aquest diari alertava de la greu situació econòmica del municipi (vegeu edició del 19 de juliol ). “Hi estic totalment d'acord, si volen fer una auditoria; permetrà evitar especulacions teòriques. Però mentre no estigui feta, que no s'especuli amb xifres sense criteri”, diu Lloret. La primera xifra que qüestiona és la del deute. Segons ell, el deute real del municipi és d'1,3 milions d'euros (que corresponen al pla de proveïdors impulsat pel govern espanyol), més uns 200.000 de finançament amb els bancs. Explica la diferència per arribar als 2,4 milions de deute que avança el nou govern (també Hisenda) pel fet que el 2012, fruit d'un conflicte entre la constructora del pavelló i la financera de Caixa Catalunya, s'imputa un deute suplementari d'1 milió d'euros a l'Ajuntament que, segons Lloret, no li pertoca. “Els mateixos documents d'Hisenda són contradictoris, i en alguns surt 1,4 i en d'altres, 2,4”, assegura Lloret. Amb aquestes dades i recalcant que en els últims mandats s'han liquidat sempre els pressupostos amb superàvit i “complint tots els requisits exigits”, el nou cap de l'oposició conclou: “El deute no em preocupa, l'anem pagant.”

Lloret també qüestiona que el govern d'ERC imputi com a noves factures l'expropiació del castell (que es preveia pagar amb subvencions de l'1% cultural), o despeses amb proveïdors amb els quals diu que hi havia acords per traspassar-les als propers exercicis. Pel que fa el deute de 130.000 euros amb la llar d'infants, Lloret diu que hi havia un acord per pagar-lo quan entrin els diners que la Generalitat deu a l'Ajuntament (90.000 euros).

Sobre les raons del seu fracàs electoral (per 23 vots), Lloret l'atribueix a un excés de confiança i falta de mobilització; també recorda que l'últim mandat ha estat molt complicat tant en l'aspecte personal (amb problemes de salut) com en el municipal per un llarg conflicte amb el promotor de la zona industrial d'Orriols. Un conflicte que, segons ell, és en via de resolució i en què quedarà “exculpat de les acusacions” que es van fer contra ell al començament de la campanya electoral.

Tot i aquestes discrepàncies, Lloret considera que “és bo que hi hagi un canvi i que entri un equip de joves”, però lamenta que “les rancúnies acumulades al llarg dels anys” portin ara el nou govern a una política de “desprestigi i intoxicació” sobre tot el que s'ha fet fins ara i que ell segueix defensant com un balanç positiu.

Reunió del nou govern amb els veïns, avui

El nou equip de govern de Bàscara, encapçalat per l'alcalde Narcís Saurina, ha convocat per avui divendres (21.30 h, a la sala municipal), la primera reunió amb els veïns per informar sobre l'estat general de l'Ajuntament. En l'ordre del dia de la convocatòria d'aquesta reunió, Saurina i els regidors de govern tenen previst presentar la nova organització de l'Ajuntament, l'estat dels comptes del municipi, les primeres mesures adoptades i els projectes del nou govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia