Política

Garcia Albiol, candidat del PP el 27-S

L'exalcalde de Badalona substitueix Alícia Sánchez-Camacho

El segon lloc l'ocuparà Andrea Levy

L'exalcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, serà el cap de llista del PP a les properes eleccions que se celebraran el proper 27 de setembreen substitució d'Alícia Sánchez-Camacho. El segon lloc l'ocuparà l'actual vicesecretaria d'Estudis i Programes del PP espanyol, Andrea Levy. Ho ha anunciat aquest dimarts al matí la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho després que el comitè executiu del partit ratifiqués la candidatura en una reunió que s'ha celebrat al World Trade Center de Barcelona. “Proposo una candidatura de renovació per recuperar la il·lusió i la confiança i que sigui capaç de fer arribar el nostre missatge amb tota claredat a la societat catalana”.

Segons Sánchez-Camacho, que seguirà sent presidenta del PPC fins al pròxim congrés previst per al 2016, “l'objectiu és tenir un partit reforçat per afrontar unes eleccions vitals per a Catalunya, però també per a Espanya”.

“Cal seguir amb el cicle d'èxit –ha subratllat– perquè el PPC actual és el que més vots i suports ha tingut al llarg de la seva història”, però “els projectes continuistes no han de mantenir-se sempre” i el que representa el Partit Popular està per damunt dels interessos personals”.

“No estic cansada, estic en plena forma”, ha precisat la fins ara cap de llista del PPC al parlament català “però el meu compromís amb el meu partit ha fet que decideixi fer un pas endavant per proposar una candidatura de renovació”.

Segons Sánchez-Camacho, “en política cal ser responsables i generosos quan correspon” i sobre la nova candidatura ha assenyalat que “està feta des de Catalunya”, encara que ha explicat que fa alguns mesos la va plantejar al president del PP, Mariano Rajoy.

Sobre García Albiol, ha dit que “ha demostrat la seva vàlua” a més de ser “una bona persona i molt treballador”, i en aquest punt ha recordat que en les últimes eleccions municipals va tornar a ser el candidat de la llista més votada, encara que un pacte entre els altres partits li va arrabassar l'alcaldia.

“Albiol sap representar la voluntat de la majoria, i és perseverant i sap plantejar solucions reals”, ha subratllat

Xavier García Albiol, de la seva banda, ha agraït la confiança dipositada en ell pel partit, ha recordat que ell sempre ha guanyat les eleccions municipals en la seva ciutat, i també ha dit tenir el convenciment que el PPC pot donar “la sorpresa” el 27S.

El nou candidat del PPC ha afegit que ell podia haver optat per anar a Madrid, com ha fet el líder de Ciutadans, Albert Rivera, però que considera que en uns moments com els actuals en que Catalunya es juga el seu futur, la seva obligació és “estar al peu del canó” i no escapolir-se.

Altres canvis aprovats per l'executiva del PPC són els que afecten Enric Millo, que ocuparà la vicesecretaria general d'acció política i comunicació i seguirà sent el portaveu al Parlament, Jordi Cornet dirigirà la campanya electoral i Juan Millán serà el vicesecretari d'estudis i programes.

Alícia Sánchez-Camacho és presidenta del PPC des del 6 de juliol del 2008, i va ser cap de llista del seu partit a les eleccions catalanes del 2010 i del 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

barcelona
guerra a gaza

Israel negocia construir a la frontera amb Gaza una barrera subterrània

barcelona
Rússia

Un tribunal rus ordena l’arrest en absència de Iúlia Navàlnaia

Barcelona
estat espanyol

El TS rebutja suspendre l’acord de la JEC contra el CIS per la seva ‘enquesta flaix’

barcelona
política

La CUP defensaria un ple d’investidura de Puigdemont però no hi ha parlat per votar-lo

barcelona
guerra a gaza

Israel exigeix a Hezbol·là retirar les seves milícies de la frontera

barcelona
rússia

Modi afirma que “la guerra no és una solució” durant la seva visita a Moscou

barcelona
ESTAT FRANCÈS

El líder del PS francès, Olivier Faure, es postula com a primer ministre

BARCELONA
Estat espanyol

L’alta a Barrabés desactiva l’amenaça de detenció contra Begoña Gómez

Barcelona