Política

Albiol: “Catalunya per mi no és una nació”

El candidat del PP a la presidència de la Generalitat considera Catalunya “la meva terra” i Espanya “el meu país”

L'exalcalde de Badalona es mostra partidari de reformar la Constitució perquè “no és la bíblia”, tot i que creu que ara no és el moment

“Catalunya per mi no és una nació. Catalunya és la meva terra i Espanya el meu país”. Així de clar ho ha deixat aquest dimecres el polèmic exalcalde de Badalona Xavier García Albiol i candidat del PP a la presidència de la Generalitat en una entrevista a El Món a RAC1. El líder popular ha subratllat que el seu partit vol ser “el referent d'aquelles persones que se senten catalanes i espanyoles”.

També ha insistit que el seu rival polític no és Ciutadans. “Albert Rivera el que ha fet és en el moment més complicat marxa cap a Madrid a que l'aplaudeixin. Està al capdavant del PP a Catalunya no és fàcil. No obstant, m'agradaria que Ciutadans fos el meu company de viatge”, ha assegurat. En la seva opinió, CDC i ERC són els seus rivals polítics, i “el PSC no és carn ni peix”.

Xavier García Albiol, que ha revelat que fa 48 hores que li van anunciar la seva candidatura, ha argumentat que el PP defensa una Catalunya forta dins un projecte espanyol. “Vull convertir la meva candidatura en una candidatura transversal perquè estem en una situació política excepcional”, ha remarcat. I, per tant, “la meva prioritat és explicar, intentar convèncer, a tots els catalans que també se senten espanyols que la candidatura que jo encapçalo és la millor per dirigir Catalunya”.

Segons l'exalcalde de Badalona, “són les eleccions autonòmiques més importants de la democràcia”. “Al davant tenim una coalició -ha continuat- que ja ha saltat al camp de futbol, ha començat a córrer desordenadament amb la pilota als peus i es pensaven que el partit ja és seu. I ahir va saltar al camp un nou equip amb una excel·lent alineació i que està disposat a guanyar!”.

Albiol s'ha declarat partidari de reformar la Constitució per adaptar-la a la nova realitat territorial. “Estic a favor de reformar la Constitució perquè no és la bíblia. És el marc de convivència que tenim i cal ajustar-la als temps que vivim. Ara bé, en aquests moments, no crec que sigui el moment”, ha dit.

En la mateixa línia, ha reiterat que aposta pel diàleg, tot i que “el clima que tenim al davant és molt complicat perquè les persones que tenim al davant no volen dialogar, volen tirar pel camí del mig, així doncs, el millor és fer unes eleccions que situïn tothom al seu lloc”. “Estic segur que a mesura que el clima polític, social i econòmic del país es normalitzi podrem parlar de tot. La prioritat fins fa un any era que aquest país no acabés com Grècia”, ha indicat.

Respecte a les crítiques rebudes, Albiol ha afirmat que el que puguin dir els opinadors i els seus rivals polítics ho escolta “amb atenció”, però el que realment l'interessa “és el que pensen els badalonins i ara tots els catalans”. En aquests sentit, ha dit que potser s'hauria de reflexionar sobre perquè a Badalona, “una ciutat tradicionalment d'esquerres”, el PP no només ha mantingut els vots sinó que els ha augmentat. “Alguna cosa deu fer bé el PP, no?”, s'ha preguntat.

Finalment, des d'un punt de vista econòmic, ha detallat que l'evidència dels fets “demostra que, empresarialment, si anem tots a una som molt més competitius”. En la seva opinió, “una Catalunya independent ens deixaria fora de la UE amb les immediates conseqüències per als empresaris i per a tots en general. L'escenari d'una hipotètica independència és una catàstrofe”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els demòcrates, en pànic

Los Angeles
Martí Majoral
Portaveu d’Alerta Solidària

“L’amnistia evidentment no esborra la repressió patida”

Barcelona

El represaliat que no volia fer mal

Dosrius
estats units

Biden es declara capacitat per guanyar Trump tot i la desfeta en el debat

barcelona
estats units

El Suprem ratifica que es pot multar a persones sense llar per dormir al carrer

barcelona
judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona