Política

Troben a l'illa de la Reunió possibles restes de l'MH370

Les autoritats de París envien a Tolosa la peça localitzada al remot departament francès de l'oceà Índic

Diversos experts consideren que forma part d'un Boeing, el model d'avió que va desaparèixer el 2014

Divuit mesos després de la misteriosa desaparició del vol MH370, la troballa d'una peça de més de dos metres pertanyent, aparentment, a l'ala d'un Boeing 777 ha fet créixer de nou les especulacions i les esperances de localitzar les restes d'un aparell que es va esfumar amb 239 persones a bord. El govern de Malàisia va enviar ahir un equip d'investigadors a la Reunió, una illa situada a l'oceà Índic, a 700 quilòmetres de Madagascar i de domini francès, amb l'objectiu de determinar si les restes que han aparegut en aquesta remota regió formaven part del vol MH370 de Malaysia Airlines. Les autoritats franceses van enviar les peces a la ciutat de Tolosa, al sud del país.

Segons diversos experts que han analitzat les imatges de la troballa, la peça, localitzada dimecres passat a la Reunió, és una secció mòbil de l'ala d'un Boeing 777 coneguda amb el terme anglès de flaperon, una combinació de solapa i aleró de 2,7 metres de longitud situada a la vora de sortida de l'ala i emprada durant l'enlairament i els girs. La peça duria inscrit el codi 657-BB, una etiqueta de dades que, si es té en compte el manual de manteniment d'una aeronau Boeing, indicaria la seva relació amb l'ala. Els mitjans locals hi han afegit que ahir la policia de la Reunió va trobar una maleta força malmesa, tot i que no és clara la connexió amb les restes aparegudes. L'equip d'investigadors malaisis va marxar de Malàisia ahir a la nit, hora local. “La peça és similar a la d'un Boeing 777. Vaja, és gairebé segur que pertany a aquest model d'aeronau”, va afirmar el viceministre de Transports malaisi, Datuk Abdul Aziz Kaprawi. Segons Kaprawi, els investigadors esperen arribar demà a una conclusió sobre la connexió de la peça amb el vol MH370.

Un segon equip d'investigadors, juntament amb membres de Malaysia Airlines i del govern malaisi, van viatjar a Tolosa, ciutat propera a l'Oficina de Recerca i Anàlisi per a la Seguretat de l'Aviació Civil (BEA), des d'on s'intentarà verificar l'origen de les restes al més aviat possible.

Segons l'expert francès en seguretat aèria Xavier Tytelman, les fotos mostren les enormes similituds amb els flaperons pertanyents als Boeing 777 i no descarta que estiguin relacionats amb el vol MH370, que va desaparèixer sense deixar cap rastre el març de l'any passat en un dels misteris de l'aviació més grans de la història. Alguns testimonis a l'illa de la Reunió han detallat que les restes estan cobertes de petxines, fet que indicaria que han estat a l'aigua durant molt de temps. L'MH370 és l'únic Boeing 777 sense localitzar actualment al món i l'únic avió d'aquest model que ha desaparegut a l'hemisferi sud.

Austràlia, que lidera la recerca marítima a la zona, considera veraces les especulacions, ja que són coherents amb les investigacions que indiquen que les restes de l'MH370 estarien al fons de l'oceà Índic. Per la seva banda, els familiars xinesos de les víctimes, més de la meitat dels passatgers del vol, van demanar cautela a través d'un comunicat i van instar a esperar fins que se sàpiga “al cent per cent” que les restes pertanyen al vol desaparegut. L'avió va desaparèixer el 8 de març del 2014 poc després d'enlairar-se de Kuala Lumpur direcció a Pequín i està en parador desconegut des que Malaysia Airlines hi va perdre el contacte.

LA DATA

28.01.15
Aviació Civil de Malàisia
declara oficialment com un accident la desaparició del vol MH370.

LA XIFRA

14
nacionalitats
hi havia entre els 227 passatgers i els 12 membres de la tripulació del vol MH370.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió