Política

política

El govern carrega contra Montoro pel límit de dèficit

La vicepresidenta i portaveu del govern, Neus Munté, va afirmar ahir que la quantitat de diners que Catalunya rebrà del pla econòmic i financer aprovat dimecres en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera és “del tot insuficient”. “No es tracta de diners nous. No ens donen més diners. Respon a un avançament i a la liquidació positiva del sistema del 2014”, va assenyalar. La portaveu, a més, considera que amb la limitació del dèficit autonòmic al 0,3% el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, “en realitat fixa unilateralment una retallada de 1.500 milions d'euros que de cap manera aquest govern aplicarà”.

Munté va aprofitar la seva compareixença per replicar al president espanyol, Mariano Rajoy, que dimecres, en un acte del PP, va avisar els independentistes que “si incompleixen la llei tindran un problema”. “Qui té un problema gros a Catalunya és Rajoy, pel seu immobilisme, la seva posició unilateral i la seva política d'extrema austeritat.” Munté també va donar resposta a la demanda que va formular dimecres el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, en el sentit que es fessin públics els costos que podria tenir una eventual independència de Catalunya. “Les dades ja estan disponibles en el llibre blanc de la transició nacional, uns treballs elaborats pel Consell Assessor de la Transició Nacional que són consultables en el web”, va recordar la portaveu. També el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, es va referir a la preocupació mostrada per Miquel Valls, que va qualificar de “normal”. En un acte de la Guàrdia Civil a Vitòria, el ministre va insistir en la seva croada contra el procés sobiranista, que, segons va assegurar, “és nociu per al creixement econòmic i l'ocupació” i “no portarà enlloc”. Fernández Díaz va insistir que les eleccions catalanes només són autonòmiques i no “plebiscitàries ni planetàries”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia