Política

#tudecideixes, la nova campanya per construir la Catalunya independent

Diverses personalitats plantegen alguns dels debats que caldrà afrontar si les forces independentistes guanyen el 27-S a l'hora de construir un nou estat

La campanya ha estat engegada pel col·lectiu Esqueres per la Independència

  • Un imatge del vídeo de la campanya #TuDecideixes!.

El col·lectiu Esquerres per la Independència, que aplega més 50 entitats i partits polítics, ha engegat la campanya #tudecideixes! en què planteja a la ciutadania alguns dels debats que caldrà afrontar durant el procés constituent si les forces sobiranistes guanyen el 27 de setembre. Alhora, han presentat la resolució política davant el 27-S en el document Crida de les esquerres per a la independència.

En el vídeo de la campanya hi participen el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, l'escriptora Empar Moliner, l'actriu Carme Sansa, la professor d'Economia de la UB Elisenda Paluzié, l'exfutbolista del Barça Oleguer Preses, l'actor Jaume Madaula, el professor d'antropologia a la UB Manuel Delgado, el cantant Lluís Llach, l'activista per la pau i la igualtat Gabriela Serra i el periodista i cap de llista per la CUP, Antonio Baños. Tots ells plantegen una sèrie de preguntes cabdals per a la futura construcció d'un nou Estat català –com quin hauria de ser el model d'Estat o com hauria de ser la Sanitat o l'ensenyament, entre moltes altres– i que s'hauran d'afrontar si el 27-S guanyen les forces favorables a la independència.

El document Crida de les esquerres per la independència considera que no hi ha cap més alternativa que la ruptura amb l'Estat espanyol i el seu actual marc legal i començar “un procés constituent democràtic i popular, que posi les bases del model de societat que volen i necessiten les classes populars del nostre país”. En aquest sentit, demana a la societat catalana que doni suport a les organitzacions d'esquerra i independentistes per “reforçar i construir les estructures d'estat” i “garantir un programa amb polítiques socials” amb l'objectiu que Catalunya “esdevingui en un termini màxim de 18 mesos una República Catalana independent”. També fan una crida perquè el poble de Catalunya es mobilitzi intensament “des d'ara fins a les eleccions del 27-S, posant el màxim èmfasi en la manifestació de l'11 de Setembre”.

El col·lectiu aplega a més de 50 d'entitats i partits polítics com ara ERC, la CUP, la Intersindical CSC, el SEPC, Poble Lliure, Col·lectiu Drassanes, Procés Constituent, l'Associació Socialisme Catalunya Llibertat, Treballadors per la Independència (ANC), Veïns per la Independència (ANC), etc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona