Política

ANNA CAULA

NÚMERO 2 DE JUNTS PEL SÍ

“Ara hi hem de ser tots”

“Per primera vegada l'objectiu comú preval per sobre d'altres interessos, siguin personals o ideològics”

“Cal convèncer que, ara sí, podem fer un nou país”

Anna Caula, entrenadora de bàsquet, farà tàndem amb Lluís Llach a Junts pel Sí. En aquesta entrevista valora la seva entrada en la política i el moment que viu el país.

Quin motiu l'ha portat a acceptar la proposta de ser número dos de la llista unitària?
Hem de ser conscients, i jo sóc conscient, que estem vivint un moment històric. Un dels secrets del procés és que ha unit a molta gent, independentment de la ideologia política que pugui tenir. Per tant ara és el moment de ser-hi tots, de sumar des de tots els àmbits i aquesta ha estat una de les meves motivacions principals.
Vostè públicament no s'havia posicionat mai fins ara.
No, probablement perquè el meu àmbit és el món de l'esport, que és una altra faceta que en aquest aspecte no t'obliga. Però tampoc no m'he amagat mai del que sentia i del que pensava. I quan se m'ha plantejat aquesta opció, com que crec en aquest camí, he vist que era el moment de fer-ho.
Ja ha parlat amb Lluís Llach?
No, encara he tingut l'ocasió. Sí que ell ha fet algun comentar-hi pel twitter. Suposo que ja arribarà el moment de marcar la línia i de treballar conjuntament.
Ho té assumit que amb tota probabilitat serà diputada?
És el que estic intentant fer-me càrrec, del que significa ser número dos per Girona i el que repercuteix. Aquestes eleccions representen un moment diferent al que tots estàvem acostumats en política. En última instància hi ha aquest aspecte al darrera però l'objectiu és comú cap un model de país diferent al que coneixem ara.
Què ha de transmetre aquesta llista, creada per un moment històric, com deia vostè?
Crec que la idea de sumar forces, d'unitat per arribar a un objectiu comú. Per primera vegada això preval per sobre d'altres interessos, siguin personals o ideològics. Aplegar tanta gent diferent amb una mateixa fita és molt complicat i s'està aconseguint. Probablement és la força d'aquest projecte.
Tal com diu el lema, guanyarem?
La il·lusió hi és i tenim el somni de fer-ho possible a l'abast de la mà. Ara toca convèncer la gent que, aquest cop, sí ho volem hem de lluitar i demostrar que desitgem aquest tipus de país.
A nivell personal, aquesta decisió repercutirà d'alguna manera en la seva vinculació amb l'Uni Girona?
Tot és molt nou. Encara no sé quina exigència em requerirà. Però el club sempre ha estat una part de la meva implicació amb la ciutat i la intenció és, per poc que pugui i no sé amb quin paper, però seguir vinculada.
Potser sí que es tallarà la relació amb la selecció espanyola, vostè que havia estat seleccionadora.
Probablement. Sabem la situació que vivim i el tipus de reaccions que a vegades es generen. Vivim en una societat lliure, oberta i democràtica teòricament on puguis expressar el que sents sense por. I aquest és el camí que hem d'escollir.
El fet que gent independent, que ve de la societat civil, formi part del Parlament i de les decisions del país, creu que ajudarà a netejar un xic la imatge de la política?
Certament, hi havia una desafectació cap a la política, semblava un aspecte com allunyat de la gent. Potser ara ens hem començar a creure que realment la força popular i del carrer, encara que sigui complicat, acaba arribant. I ha mobilitzat molts aspectes i molts estaments de la societat civil. Aquí hi ha la força de tot aquest moviment, que la gent se'l sent seu. Gent que creu en les persones, en el seu país i que té una il·lusió que pugui funcionar d'una manera diferent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona