Política

L'oposició de Breda no tindrà cap espai propi a l'ajuntament

ERC tomba una petició de Tots per Breda: “Tenim dues taules per a cinc regidors [de govern]. És impossible”

Els tres grups de l'oposició a l'ajuntament de Breda (CiU, Tots per Breda i la CUP) no tindran un espai propi a l'edifici de l'ajuntament. Una moció de Tots per Breda, que reclamava a l'equip de govern, d'ERC, la cessió d'un espai (amb la possibilitat de disposar d'un equip informàtic), ha estat rebutjada en l'últim ple municipal. “És absolutament impossible. No hi ha espai”, diu el batlle, el republicà Dídac Manresa.

El regidor de Tots per Breda Joan Antoni Frias explica que el seu grup havia sol·licitat un espai per a tots els grups “i que sigui preferentment a la Casa de la Vila”, segons es descriu en el text de la moció. Segons explica el regidor, l'equip de govern els proposava que fessin una reserva al centre cívic, igual que les entitats del poble. En el ple, Tots per Breda va qualificar de “presa de pèl” i de “falta de seriositat” l'oferiment. “No volem treure espai a les associacions i no pot ser que s'hagi de demanar una sala regularment cada cop que vulguem fer una trobada [del grup]”, diu Frias.

L'alcalde, en canvi, assenyala que la petició de Tots per Breda es va fer sabent que era irrealitzable i esperant que se'ls negués. “De voluntat de diàleg, en vam tenir sempre. El que passa és que a l'ajuntament no hi ha espai. I hi ha cinc regidors [de l'equip de govern] que comparteixen una espai amb dues taules i dos ordinadors”, sosté Manresa.

Petició per escrit

Manresa afegeix que la moció també reclamava la possibilitat d'accedir als registres d'entrada i les actes dels plens, cosa que contravé el reglament orgànic municipal (ROM) de Breda, que indica que els regidors que no tenen delegades tasques de govern només poden accedir a l'esmentada documentació havent demanat una sol·licitud per escrit a l'alcalde.

L'equip de govern va tombar la moció presentada pel grup de Tots per Breda (2 regidors). Els sis vots d'ERC van superar els de CiU i els de Tots per Breda (2 regidors) i el de la CUP.

LA XIFRA

6
regidors
d'ERC en l'equip de govern. Van superar els vots de l'oposició: 2 de CiU, 2 de Tots per Breda i 1 de la CUP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia