Política

El PSOE acusa Mas de “trencar en dos” la societat catalana amb el 27-S

Patxi López critica que el president de la Generalitat vulguin fer “negoci electoral” a partir d'una “confrontació irresponsable”

El secretari d'Acció Política i Ciutadania del PSOE, Patxi López, ha denunciat que Artur Mas pretén “trencar en dos” la societat catalana amb la convocatòria electoral per al pròxim 27-S, i ha demanat al president del Govern que posi fi a la “perversió permanent del propi sistema democràtic”. Segons López, Mas està portant a terme la major fractura social de la història utilitzant les institucions per a la seva “promoció personal” i “atacant i menyspreant” la legalitat que l'ha permès ser president i convocar aquestes eleccions. El dirigent socialista també ha acusat el cap de l'executiu de buscar la seva “supervivència” a partir de mobilitzacions independentistes. 

Patxi López ha fet aquestes manifestacions aquest dilluns a Santander on ha assegurat que les eleccions del pròxim 27 de setembre seran uns comicis autonòmics i no plebiscitaris perquè “no existeixen”. “Els catalans escolliran el seu govern”, ha remarcat el dirigent socialista.

Durant la seva compareixença, ha assegurat que a Catalunya hi ha moltes llistes que representen “la pluralitat de la societat catalana” i no només “una llista única”. També ha lamentat que Mas s'amagui darrere el número quatre per “evadir la seva responsabilitat” en la gestió al capdavant del Govern.

“S'amaga enmig d'una llista i en una bandera per no donar la cara i no haver de rendir comptes”, ha subratllat, per afegir que en el camí fins a aquestes eleccions ha trencat “el seu propi partit, una coalició de més de 30 anys i també ha trencat amb tots els partits que no s'han sumat a la seva croada independentista i amb els catalans que no estan amb ell”.

Així mateix, ha criticat que hi hagi partit que vulguin fer “negoci electoral” a partir d'una “confrontació irresponsable”. “D'una banda, hi ha els crits independentistes i de l'altre els d'aquells que volen suspendre l'autonomia”, ha assenyalat, per afegir que es tracta de formacions que “no busquen l'enteniment per consolidar la independència sinó l'enfrontament per consolidar el seu poder”.

“Els socialistes no jugarem a aquest joc perillós i irresponsable perquè preferim el diàleg, la negociació i arribar a acords”, ha subratllat Patxi López, que ha expressat el seu convenciment que “hi ha espais per a l'enteniment”. “Sempre hi ha temps per dialogar si es vol”, ha exclamat.

El secretari d'Acció Política i Ciutadania ha insistit que el PSOE vol un projecte “atractiu i compartit” per a Espanya. “Als espanyols ens fa falta Catalunya i estem convençuts que als catalans els fan falta la resta dels espanyols”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A EUROPA

Ucraïna afirma haver enfonsat un submarí rus a Crimea

BARCELONA
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA
REGNE UNIT

Creixen les protestes racistes a Anglaterra pels apunyalaments de Southport

BARCELONA
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona
política

La CUP critica el pacte d’ERC i dubta que s’apliqui el canvi de model fiscal

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Detencions a l’Iran per l'error que va permetre l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
política

Puigdemont lamenta que ERC no hagi explorat una repetició electoral “en noves condicions”

barcelona