Política

Romeva: “Si perd el Sí, la resposta d'Estat contra Catalunya serà bel·ligerant”

El cap de llista de Junts pel Sí considera que molts dels que diuen que no seran eleccions plebiscitàries “són els que més estan fent perquè ho siguin”

Raül Romeva recorda que la seva candidatura “no és per fer balanç de govern, és per canviar el marc”

El candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha advertit aquest dijous que si l'independentisme no aconsegueix la victòria en les eleccions del 27-S, “la resposta de l'Estat contra Catalunya serà tan bel·ligerant” que, segons el seu parer, “l'opció de quedar-nos com estem és inimaginable”. “O avancem realment de manera democràtica, positiva, constructiva i inclusiva, o el retrocés serà imparable. D'això hem de ser molt conscients”, ha considerat Romeva en declaracions a Catalunya Ràdio. 

Segons el seu parer, “si no surt el sí, no és que tingui la impressió, és que estic pràcticament convençut que la resposta serà tan bel·ligerant per part de l'Estat contra Catalunya que l'opció de quedar-nos com estem és inimaginable”. 

Romeva ha confiat en què quant “més àmplia i incontestable sigui la victòria, millor”, perquè la resta de països analitzin el resultat en clau plebiscitària: “Si tenim una clara majoria que aposta, vota i legítimament expressa la seva voluntat de què Catalunya es converteixi en Estat, es llegirà com que la majoria del país vol això”. 

De fet, ha ironitzat amb què molts dels que diuen que no seran eleccions plebiscitàries “són els que més estan fent perquè ho siguin, com (el president del govern espanyol) Mariano Rajoy o (el candidat del PP) Xavier García Albiol, que demana unir-se tots els del no. Això no és una lectura plebiscitària de les eleccions?”. 

Preguntat sobre si amb una majoria de 68 diputats (el 51% de la cambra catalana) n'hi hauria prou per proclamar la independència, sense necessitat d'una majoria de vots, Romeva ha deixat clar que “si hi ha una majoria parlamentària que té el mandat democràtic d'avançar cap a aquest camí, és legítim”.

En tot cas, ha confiat a obtenir la majoria de vots i escons. “Si tenim el 55% de vots tenim un missatge molt clar cap a fora i això és el que hem d'anar a buscar. L'objectiu és aconseguir el màxim, sens dubte”, ha sentenciat.

Preguntat per si durant la campanya defensarà les polítiques del president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que la seva candidatura “no és per fer balanç de govern, és per canviar el marc”.

Tot i això, ha assenyalat que hi ha coses que l'executiu català no ha fet bé i ha apuntat que en els debats electorals haurà de cedir en ocasions: “En moltes coses els donaré la raó”, ha dit Romeva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.