Política

Junts pel Sí fa el primer ple

La campanya ‘Fes-te candidat pel sí' aconsegueix, en menys de 24 hores, superar el llindar de les 13.500 adhesions

Els organitzadors es proposen ara arribar a les 40.000, el nombre de voluntaris que van participar en la consulta del 9-N

Els inscrits passaran a ser col·laboradors de la llista per al 27-S

Dit i fet. En menys de vint-i-quatre hores, la candidatura Junts pel Sí va aconseguir sumar i sobrepassar els 13.500 suports ciutadans que es van proposar aconseguir els organitzadors de la campanya Fes-te candidat pel sí. La xifra no era aleatòria. Són cent suports per a cada escó que hi ha a la cambra catalana, amb l'objectiu de visualitzar tota la gent que hi ha al darrere i que dóna suport al procés d'independència de Catalunya.

Els bons resultats inicials de la campanya han fet variar els objectius abans del que estava previst, i els organitzadors han optat per continuar engrossint el nombre d'adhesions fins a arribar a un registre gens atzarós: 40.000. Es tracta del nombre de voluntaris que van participar en la consulta del 9-N un cop l'executiu català va optar per transformar el que havia de ser una consulta d'autodeterminació en un procés participatiu sobre el futur de Catalunya.

Emmirallar totes dues dates, el 9-N i el 27-S, o, si es vol, remarcar el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S, tal com ha reiterat el president Artur Mas i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, és també un dels objectius d'aquesta campanya, que estarà dirigida pel conseller de la Presidència en funcions i membre de l'executiva de CDC, Francesc Homs; el diputat i secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, i el director de la campanya Ara és l'hora de l'ANC, Oriol Soler.

“Els donarem feina”, va assegurar ahir mateix una font pròxima a la direcció de la campanya quan se li va preguntar què espera de tots els ciutadans que, fins al 28 d'agost, s'hagin inscrit a la campanya Fes-te candidat pel sí. Amb el registre d'adhesions, s'elaborarà una base de dades per confeccionar una llista de col·laboradors per a la campanya electoral de Junts pel Sí, que començarà l'11 de setembre. Entre el ventall de tasques que podran dur a terme els voluntaris, hi haurà ser apoderat o interventor de la candidatura Junts pel Sí als col·legis el mateix dia de la votació o bé participar en l'organització dels actes electorals.

De moment, el comptador d'adhesions estarà obert fins al 28 d'agost, data en què es posarà fi a la campanya, que es va iniciar dimecres al vespre durant l'acte de presentació dels independents que formen part de la llista Junts pel Sí. Es va obrir el registre i des de llavors els ciutadans s'hi inscriuen amb nom i cognoms i faciliten un correu electrònic i el DNI. Un cop fet el registre, l'adhesió només queda validada quan la persona inscrita respon el correu enviat pels organitzadors. Aquests passos serveixen per verificar la inscripció. El registre, a més a més, passa un segon filtre que consisteix a repassar els noms inscrits per evitar aquells que puguin ser ofensius, confusos o burlescos.

El nombre d'adhesions a la campanya va ser un degoteig generalitzat al llarg de tot el dia. A les dotze del migdia, ja hi havia 7.713 inscrits, que a les sis de la tarda es van convertir en 12.202, una quantitat que ja va ser superada a les vuit del vespre, amb 13.810 inscrits.

La campanya no quedarà circumscrita a l'àmbit digital, sinó que també s'instal·laran parades en actes festius al carrer durant tot el mes d'agost. La participació i la mobilització ciutadana són dues característiques que tindrà la candidatura Junts Pel Sí, i a aquests dos factors dedicaran els esforços. Ara la feina dels directors de campanya és acumular mans que després puguin ajudar en els actes electoral per afrontar el 27-S.

14.352
inscrits
hi havia a les nou del vespre d'ahir, just 24 hores després que s'obrís el registre.
40.000
voluntaris
van col·laborar en l'organització del 9-N, una quantitat que ara es vol tornar a assolir.
2
línies
d'actuació té la campanya ‘Fes-te candidat pel sí': la digital i la presencial, amb estands en activitats festives.

Reagrupament entra a la candidatura

Junts pel Sí no només ha incorporat 13.500 ciutadans com a candidats virtuals, sinó que ahir es va donar a conèixer que Reagrupament també s'afegeix a la candidatura promoguda per CDC, ERC i les entitats sobiranistes. El partit va celebrar una sessió extraordinària de la junta directiva nacional, en la qual es va aprovar per unanimitat la incorporació a la candidatura i es va designar el secretari general de la formació independentista, Marc Viñolas, per formar part de la llista per la circumscripció de Barcelona, concretament en el número 39.

En les seves primeres declaracions, Viñolas va assegurar que Junts pel Sí és la millor manera d'arribar a la independència de Catalunya, tal com ha defensat la formació des del primer moment, en el sentit de construir una opció única que aglutini el sobiranisme. Des de Reagrupament es va fer, també, una crida a la participació ciutadana el 27-S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia