Política

JOSEP TRIADÓ

ALCALDE DE PREMIÀ DE DALT

“Volem que el poble sigui un dels que menys atur tingui”

Després de ser escollit com a substitut de l'històric Joan Baliarda, les darreres eleccions municipals l'han refermat com a alcalde de Premià de Dalt

A banda de l'economia, potenciar la cultura i l'esport al poble serà un dels grans reptes que vol assolir durant els pròxims quatre anys al capdavant del consistori premianenc

Un apassionat de l'esport i del Barça
L'ara alcalde de Premià de Dalt no és un nouvingut de la política municipal. Casat i amb dos fills, va néixer en aquesta localitat el 1974. Des de l'any 1999 ha ocupat diverses carteres de govern al municipi, entre les quals destaquen Hisenda, Cultura, Esports i Habitatge, entre d'altres. Es declara un apassionat de l'esport i un fidel seguidor del Barça, club del qual és soci des que tenia vuit anys.
No em sento
en deute amb Joan Baliarda; més aviat, agraït
per tot el que m'ha ensenyat
Volem un parc temàtic de la bicicleta i de l'‘skate' que pugui ser un referent
de promoció

Segur, serè i pausat són tres adjectius que a primer cop d'ull podrien definir l'alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó (CiU), que fa només uns mesos va prendre el relleu de l'històric Joan Baliarda al capdavant del municipi. Ara, després d'haver estat ratificat en el càrrec per les urnes, emprèn el seu primer mandat sencer com a alcalde.

Com van les primeres setmanes al capdavant
de l'alcaldia?
Bé, molt bé. De fet ja tenia l'experiència de 15 anys de regidor i el darrer mig any com a alcalde. Amb tot, tinc un equip bastant renovat i la garantia que tenim quatre anys per tirar endavant els projectes per al municipi.
I el pacte de govern
amb ERC?
Molt bé, crec que és un pacte amb les persones. Tots s'han integrat molt bé, tant ells com els regidors nous que han entrat. Crec que, de moment, entre tots estem fent un molt bon equip.
A grans trets, quins serien els reptes per a aquest mandat?
L'aspecte principal serà el de continuar lluitant contra la crisi, ajudar les famílies que ho estan passant malament i intentar que Premià de Dalt sigui un dels pobles amb menys atur del país. A partir d'aquí, volem ser un referent tant en l'esport com en la cultura.
En què es traduiran les polítiques d'aquestes dues potes?
En l'àmbit d'esport potenciar el bicipark, que és un referent a escala europea, incloent-hi l'skatepark. Volem un parc temàtic de la bicicleta i de l'skate que pugui ser un referent en l'àmbit de promoció econòmica del municipi. També volem fer una nova pista exterior al pavelló i acabar de poder tenir la piscina coberta.
I la cultura?
Intentarem promocionar aspectes com ara el Festival de Jazz i el Festival de Música del Maresme i diferents activitats per als més petits durant l'any. Un aspecte molt important és el Visit Premià de Dalt, que, aprofitant aquest potencial cultural i de patrimoni, faci que la gent visiti el nostre poble.
Vostè ha estat el successor d'un dels alcaldes històrics de la comarca com és Joan Baliarda. És molt llarga la seva ombra?
No és llarga. Crec que estar tants anys al seu costat m'ha servit per aprendre molt. Cadascú té la seva manera de fer les coses però sempre ha tingut una manera de fer respectuosa amb el poble. He après molt d'ell, de la seva passió, de la dedicació que tenia cap al poble i tots aquests aspectes positius. Cadascú té el seu estil però amb un objectiu comú: cercar el millor per a Premià de Dalt.
Se sent en deute amb ell?
No, en deute no. Més aviat agraït per tot el que m'ha ensenyat i la feina que ha fet durant tots aquests anys.
Vostè va manifestar que si durant el seu mandat augmentava el deute de l'Ajuntament s'ho trauria del seu sou?
És més complert. Quan treballava a l'empresa privada part del meu sou venia per objectius complerts, i no entenc gaire que això no estigui establert en política. Vaig agafar un compromís que, en el cas que l'Ajuntament tanqui un any amb dèficit, és a dir el romanent negatiu, deixo de cobrar fins que es torni a restablir la situació. Si hi ha superàvit però és a causa de l'endeutament, també deixaré de cobrar.
L'anunci de remodelació de la plaça de la Vila va aixecar certa polèmica.
Vaig fer una reunió amb els veïns perquè hi va haver un concurs d'idees i les propostes dels arquitectes potser no es van acabar d'entendre. Es va interpretar que es volien tallar els arbres de la plaça i que s'eliminava l'aparcament. L'edifici de l'antic ajuntament, que està allà, s'havia de rehabilitar, i no tenia sentit fer-ho sense fer la plaça accessible. Hi havia tres coses que preocupaven els veïns: primera, que s'hi pogués aparcar, i mai hi ha hagut la voluntat de no fer-ho; segona, que no es tallessin els arbres, tampoc hi ha hagut voluntat de fer-ho, i tercera, la problemàtica que genera la pols. Sobre aquest tercer punt, es farà un tractament al sauló per fer un drenatge i minimitzar l'efecte de la pols.
Tornarà a instal·lar l'estàtua de Jordi Pujol?
Es va crear una comissió de noves distincions i es va acordar que quan acabés tot el procés judicial es decidiria què es faria amb l'estàtua. Nosaltres no hem de fer de jutges, hem de deixar que la justícia treballi. Quan acabi tot el procés aquesta comissió d'honors i distincions haurà de decidir què s'ha de fer.
Si fos per vostè, la tornaria a posar?
Sempre sóc partidari que qualsevol monument d'aquest tipus es posi després de cinc anys d'haver mort aquesta persona. En aquest sentit hi ha països com ara Alemanya que ho fan així.
L'any passat l'Ajuntament va donar milers d'euros perquè els nens de Premià de Dalt no haguessin de pagar els llibres escolars.
Va funcionar molt bé. No és només un aspecte econòmic de cara a les famílies, sinó també un tema de valors. El percentatge de libres que no es poden aprofitar és molt baix, per tant volem agrair la feina de sensibilització tant de les AMPA com de les escoles. Hem estalviat molts diners, estem parlant d'entre 200 i 400 euros per família.
L'objectiu és aconseguir el dèficit zero de cara al 2020?
Sóc agosarat, i si continuem així no serà zero però no pagarem interessos. Des de l'any 2008, l'Ajuntament no ha demanat cap tipus de crèdit. Aquest és un dels aspectes clau del nostre municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona