Política
FRANCESC JOHÉ
ALCALDE DE BRUNYOLA (AGRUPACIÓ DE VEÏNS DE BRUNYOLA)
“Volem senyalitzar totes les masies”
“Suposo que hi ha hagut un cansament de la gent, i de voler sentir-se governada d'una altra manera”
“Ara s'ha aprovat i l'hem d'acatar. Hi havia punts que no vam poder negociar. Amb el temps, veurem com funciona”
Quatre anys
Francesc Johé Carreras té 62 anys i és fill de Brunyola, petit poble que ara té 393 habitants. Gerent d'una empresa que es dedica a la fabricació de calderes de vapor, Johé fa quatre anys va entrar en el món de la política amb el grup d'Agrupació de Veïns (ADV) de Brunyola i Sant Martí Sapresa-Acord Municipal. Johé ha estat quatre anys en l'oposició.
Francesc Johé és el nou alcalde de Brunyola, un dels sis municipis de la comarca de la Selva que van viure un tomb en l'alcaldia en les eleccions del 24 de maig.
És el primer alcalde des de 1979 que no és de CiU. Què li diu?
Sí, per nosaltres, dirien, la transició política comença ara.
Què creu que ha representat, per al poble, el fet que des de 1991 fins a aquestes eleccions els alcaldes fossin de la família Mascort (primer Joan Mascort i, des del 2003, Anna M. Mascort)?
Per dir-ho d'alguna manera, del passat no en vivim ni en viurem i, per tant, no vull entrar en cap crítica de qüestions del passat i del que ha representat, sinó que planifico el futur.
Què suposa la victòria per quatre vots (118 a 114)?
Bàsicament, significa fer un canvi radical dels últims 36 anys, perquè en tota la història de l'Ajuntament havien sigut els mateixos.
Què ha fet decantar la balança?
La veritat és que el canvi tampoc ha sigut gaire important, però suposo que hi ha hagut un cansament de la gent, i de voler sentir-se governat d'una altra manera.
Què necessita Brunyola i què volen fer en els pròxims quatre anys?
L'obsessió, i que és una mica suposo de tots els que entren a governar en un ajuntament, és aconseguir el benestar de la gent i, aquí Brunyola especialment, el benestar de la gent gran. Una altra cosa molt important és crear sinergies perquè tothom se senti bé, voti a qui voti.
Brunyola és un dels sis municipis en què s'ha produït un tomb a l'alcaldia, amb canvi de partit, de CiU a llistes vinculades a ERC o a independents. Vol dir alguna cosa?
Vol dir que la gent volia sentir-se governada d'una altra manera, i incorporar en el municipi gent de diferents tarannàs quant a la política. Som un partit vinculat a ERC, però de gent independent.
La comissió d'Urbanisme acaba d'aprovar el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM).
En la preparació del POUM, nosaltres no vam intervenir en res. El que hem de fer és acatar-lo i prou. Amb el temps, veurem com funciona i si hi ha petits punts que es poden modificar.
El text preveu “un creixement sostenible” del municipi (45 habitatges nous en sòl urbà, 41 dels quals a Sant Martí Sapresa i 4 a Brunyola). A més, preveu una possible ampliació de petites indústries de producció agrícola d'avellana o derivats al polígon de Ca n'Illus. Què li sembla?
L'ampliació del polígon és perquè no es pugui especular i sempre que hi hagi algun projecte concret. Ara, si hi ha alguna demanda, l'estudiarem. S'ha de tenir en compte que en la primera part [de desenvolupament] del polígon hi ha coses pendents, com ara el fet que les parcel·les encara no estan ben identificades. [...] Serà una de les primeres coses que farem en urbanisme.
Hi haurà canvis a curt termini?
Una de les coses que volem fer a curt o mitjà termini és la senyalització de totes les masies, Brunyola és un poble rural. Hi ha moltes dificultats, de vegades, per localitzar de manera ràpida les masies, i en cas d'una urgència no estan ben senyalitzades. També volem agilitzar els permisos d'activitats i fomentar la Fira de l'Avellana [de l'octubre] i el pessebre vivent.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.