Política

Els socialistes es venen les grans seus de Barcelona

Posen al mercat el quarter general de Nicaragua i el pis de la federació local

La crisi política i econòmica, clau

La crisi política i l'econòmica han passat factura al PSC fins al punt que el partit es planteja desprendre's dels elements més destacats, i alhora més simbòlics, del seu patrimoni a Barcelona. Tot i que no la veu una operació urgent, el partit escoltarà ofertes per la històrica seu central en el número 75 del carrer Nicaragua, al barri de les Corts, segons diversos mitjans han informat en els últims dies i fonts oficials internes no van desmentir ahir.

A més, segons ha pogut confirmar El Punt Avui, el PSC ha posat directament a la venda –ho va fer a principi de juliol– el pis que té en el número 106 del carrer Pau Claris, a l'Eixample, on té la seu de la federació local de Barcelona. Pel primer immoble, tot un edifici de quatre plantes més pàrquing i gairebé 4.800 metres quadrats en total, els socialistes esperen treure una xifra al voltant dels deu milions d'euros. Pel segon, un pis de més de 400 metres quadrats al centre, esperen superar el milió.

En tots dos casos, la idea és buscar locals més modestos i adaptats a la dimensió actual del partit per reagrupar-se en d'altres ja existents. En aquest sentit, de fet, el PSC ja hauria suprimit totes les oficines on pagava lloguer, no sols a Barcelona, sinó arreu de Catalunya. A la capital, per exemple, la redistribució passaria per anar-se'n de les Corts o ajuntar les agrupacions de Nou Barris i Sant Andreu. Fins i tot s'hauria plantejat deixar el local de l'Eixample, una de les principals seus de districte, al carrer Bruc, tot just estrenat al 2010.

Pèrdua de recursos

La gran pèrdua de càrrecs públics els últims anys –sobretot del 2010 ençà, data fins a la qual governaven a la Generalitat, l'Estat i la majoria dels grans ajuntaments catalans– per la davallada de vots i la fuga d'integrants ha fet minvar la part de recursos que els electes aporten al partit. A més, s'ha notat la davallada de militants i fins i tot de les quotes que paguen, que s'han rebaixat per la crisi. Tot i que des del 2009 han contingut la despesa electoral, les fonts consultades apunten fins i tot que el fet d'haver hagut d'afrontar més campanyes electorals per l'avançament de les catalanes del 2012 i ara el 27-S –per a les quals auguren més austeritat que mai– també han minvat molt la capacitat econòmica del PSC.

LA XIFRA

11
milions
pel cap baix espera obtenir el PSC de la venda de la seu central del carrer Nicaragua i de la de Pau Claris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona