Política

L'ANC gironina ja té a punt més de 300 busos per a la Diada però en busca més

Té problemes per trobar-ne de nous i la vaga a Renfe ha agreujat la situació

S'està negociant amb les companyies doblar els viatges, com l'any passat

Les diverses associacions locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la regió gironina de l'entitat han contractat més de 300 autobusos per anar a Barcelona l'Onze de Setembre per participar en la Via Lliure de la Meridiana. Concretament, a hores d'ara n'hi ha 306. Cal tenir en compte que en aquest còmput no s'hi inclouen ni els del Ripollès ni els de la Cerdanya, ja que pertanyen a una altra regió dins la divisió de l'ANC.

Com en anys anteriors, s'ha hagut de recórrer a companyies d'autobusos de la Catalunya del Nord, però ara ja no aconsegueixen trobar vehicles nous i hi comença a haver nervis, sobretot després que s'hagi anunciat una vaga a Renfe justament per la Diada. Carme Renedo, coordinadora de la regió gironina de l'ANC, explica que s'està negociant amb les companyies doblar els viatges de cada autobús, com ja es va fer l'any passat, i que tenen l'esperança d'acabar trobant més autobusos. “Com sempre, ens en sortirem”, confia.

L'any passat per anar a la V es va aconseguir acabar llogant 385 autobusos, i com que hi havia més demanda el que es va fer va ser muntar segons viatges d'alguns vehicles. En aquests segons viatges, se sortia a primera hora del matí i es tornava a última hora de la nit, per deixar que els busos fessin enmig el trajecte previst inicialment. Per aquest any ja s'ha pactat tornar a fer el mateix en alguns casos –per exemple a la ciutat de Girona– i en d'altres encara s'està negociant amb les companyies, perquè depèn del personal disponible.

Renedo també explica que hi ha zones en què els autobusos ja estan plens i d'altres en què encara queden places. A Girona ciutat encara en queden i els bitllets es poden comprar a la llibreria Les Voltes.

Busos per comarques

Com l'any passat, la comarca amb més autobusos per anar a Barcelona per la Diada és la Selva, on de moment hi ha llogats 80 vehicles. La segueix de lluny el Gironès, amb 55 autobusos, i després l'Alt Empordà i el Baix Empordà, amb 50 busos cadascun. En totes quatre comarques hi ha de moment una vintena menys d'autobusos que l'any passat, tot i que cal remarcar que encara falta gairebé un mes i s'espera poder-ne contractar més. A la Garrotxa s'han organitzat 45 autobusos, els mateixos que hi va haver l'any passat, i al Pla de l'Estany també hi ha una xifra similar a la de l'any passat, amb 26 vehicles llogats.

LA XIFRA

306
autobusos
té confirmats l'ANC de la regió gironina per anar a Barcelona l'Onze de Setembre d'aquest any.

LA FRASE

Hi ha molts nervis perquè no se'n troben i s'hi ha afegit la vaga de Renfe, però ens en sortirem, com sempre
Carme Renedo
COORDINADORA GIRONINA DE L'ANC

LA DATA

11.09.15
és el dia
en què l'ANC vol omplir la Meridiana de Barcelona amb la Via Lliure per reclamar la independència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia