Política

Els empleats d'Arenys de Munt se solidaritzen amb la secretària municipal

Rebutgen la denúncia que els regidors del grup mixt, un dels quals és l'exalcalde Josep Manel Ximenis, han interposat contra la funcionària de l'Ajuntament

Creix el rebuig a la denúncia que els dos regidors del grup mixt d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis i Esther Sànchez, han interposat contra la secretària municipal, Alícia Muns. El col·lectiu de treballadors de l'Ajuntament han manifestat en un comunicat conjunt que intenten dur a terme la seva tasca sempre de la manera “més eficient” que els recursos els ho permeten, i sempre dins de la legalitat vigent, ja que ho consideren un deure inherent en el càrrec. “Però resulta realment inadmissible veure com la nostra feina està encara més pressionada per alguns polítics, provocant danys no només als treballadors sinó també a tot el poble”, hi afegeixen els empleats. A més, recorden que la feina que fan al consistori és el seu mitjà de vida “i no un joc”. “Com a tal, les conseqüències que aquests actes de caire personalista poden provocar en l'àmbit personal i familiar poden ser molt més elevades del que molta gent coneix”, adverteixen.

A banda de confiar que la denúncia penal presentada “quedarà en no res”, el col·lectiu agraeix el suport que ha rebut dels regidors d'ERC, el PSC, CiU, la CUP i el PP de l'Ajuntament que en l'últim ple municipal van aprovar una proposta de resolució per defensar la gestió de la secretària municipal i rebutjar el fet de portar a la justícia una funcionària per elaborar “amb rigor i professionalitat un informe d'acord amb la normativa vigent”. Un escrit polèmic que havia de servir per constituir els grups municipals i en què es proposava com a portaveu de la CUP la regidora Maria Ballester i es deixava el cap de llista dels independentistes i exalcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, que havia estat desautoritzat pel seu propi partit, juntament amb l'edil Esther Sànchez en el grup mixt.

La nota dels treballadors lamenta que aquestes actuacions l'únic que fan és posar “encara més pressió sobre la feina sense motius” i aclareixen que el conjunt de treballadors municipals “mai s'ha pronunciat en cap tema que tingués referència amb la política local”. “En aquest cas ens hem vist obligats a realitzar aquest manifest per motius evidents, però esperem que no haguem de tornar-ho a fer mai més, i qui hagi de reflexionar, ho faci”, conclouen.

Ximenis culpa ERC

El regidor del grup mixt Josep Manel Ximenis va assenyalar ahir que no pensa retirar la denúncia tot i les pressions que està rebent. Com ja va fer durant el ple municipal, va lamentar que la secretària municipal s'hagués trobat en aquesta situació però va insistir que hauria comès “presumptes irregularitats probablement pel seu desconeixement en el tema o per determinades pressions”. “Nosaltres tenim uns drets i no hi renunciarem”, va recalcar l'exalcalde d'Arenys de Munt, que considera que “és molt lamentable tot el que se li està fent a l'assemblea local de la CUP”. Ximenis, a més, culpa de tot plegat “ERC i l'alcalde Joan Rabasseda” perquè estarien utilitzant aquest enfrontament intern “de forma partidista” ja que donarien suport a l'actual regidora de la CUP, Maria Ballester. “L'alcalde, abans de decidir res, hauria d'haver convocat les dues parts, ja que el tema era força important, però no ho va fer i va prendre partit per una d'elles, demostrant així una greu manca de respecte a la democràcia”, defensa el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia