Política

Baños (CUP) obre la porta a un pacte postelectoral amb Catalunya sí que es pot si és per trencar amb l'Estat

El candidat de l'esquerra independentista reclama a Raül Romeva que expliqui clarament quin és el seu paper a la llista de Junts per sí

Assegura que Artur Mas “va fer xantatge” a ANC i Òmnium amb no convocar el 27S

El candidat de la CUP a la presidència de la Generalitat, Antonio Baños, ha obert la porta a un pacte amb Catalunya sí que es pot després de les eleccions del 27 de setembre, però només si és per fundar immediatament una República Catalana. De fet, ha volgut deixar clar que la seva formació “donarà suport a qualsevol majoria que aposti després del 27-S per un procés constituent i la ruptura amb l'Estat”.

Preguntat durant una entrevista a Catalunya Ràdio per la possibilitat de formar una aliança d'esquerres amb la candidatura encapçalada per Lluís Rabell, Baños ha respost que “benvinguda sigui” sí és per trencar amb l'Estat.

Ara bé, ha advertit la coalició d'ICV i Podem que “si el que volen és sumar una majoria per tenir un altre president autonòmic, tot i que sigui d'esquerres, aquest no és el nostre escenari ni el nostre interès”.

D'altra banda, ha demanat al cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, que “més enllà d'un tuit” expliqui “àmpliament” quin és el seu paper a la llista més enllà de ser el número 1. “Romeva havia de dir clarament si es postulava a ser president de la Generalitat”, ha opinat. L'exeurodiputat ecosocialista va defensar dilluns a la tarda en una sèrie de missatges a les xarxes socials que el candidat a la presidència de la llista és Artur Mas, que ocupa el número 4, tot i que poc abans havia assegurat que el nom del presidenciable “no és important”.

Baños ha expressat el seu temor que la candidatura sobiranista unitària està controlada per Convergència. “No sabem qui governa, realment, la llista: la gent o CDC”, ha dit. Segons ell, el partit de Mas creu que domina el procés i es presenta “des d'una segona línia, emparats per molts noms de la societat civil molt coneguts perquè la gent pensi que és la gent qui governa la llista, tot i que és Convergència”.

Al seu parer, “aquesta decisió ferma que Artur Mas sigui president” és “una mica prematura”. En qualsevol cas, ha afirmat que no s'imagina la CUP investint Artur Mas: “No podem avalar les seves polítiques, ni tan sols el 28-S”.

El candidat de la CUP ha acusat el líder de CDC d'haver fet “xantatge” a l'ANC i Òmnium Cultural amb no convocar les eleccions el 27-S si no s'unien a la seva llista. Segons ell, la negociació de Mas “va ser un frau perquè va posar contra la paret” les entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia