Política

ANC i Òmnium neguen cap xantatge de Mas amb el 27-S a l'hora de negociar la llista unitària

Les entitats eviten valorar les polèmiques sobre el presidenciable de Junts pel Sí i recorden que no es presenten a les eleccions

Demanen una “treva electoral” l'11-S perquè la Via Lliure sigui “un espai de neutralitat”

Els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Quim Torra, han negat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Artur Mas, fes xantatge a les entitats amb el 27-S a l'hora de negociar la llista conjunta independentista, com ha afirmat aquest dimarts el candidat de la CUP, Antonio Baños.

Durant una roda de premsa per explicar el ritme d'inscripcions a la Via Lliure de l'Onze de Setembre, els dirigents de les dues organitzacions han aprofitat per negar que els posés “contra la paret” amenaçant amb no convocar el 27-S si no hi havia un acord sobre la llista conjunta.

“En cap cas. Era una negociació on nosaltres intentàvem aportar els nostres punts de vista, com els parits i el president aportaven els seus”, ha asegurat Torra. El president d'Òmnium sí que ha reconegut que va ser el president qui va plantejar aquest repte, i les entitats el van entomar intentant aconseguir el consens més ampli possible. “Neguem que hi hagués cap tipus de xantatge”, ha reblat.

D'altra banda, les entitats no han volgut entrar a valorar les polèmiques de les últimes hores sobre qui ha de ser el candidat a la presidència de Junts pel Sí.

Jordi Sànchez ha recordat que les entitats no es presenten a les eleccions, i aquest és un tema que no els pertoca. “No entrarem a valorar aspectes de candidatures concretes ni de solucions que es donin, perquè seria entrar en dinàmiques electorals”, ha argumentat.

El president de l'ANC ha aprofita per demanar que l'11-S hi hagi una “treva electoral a la Meridiana” perquè la Via Lliure no “espai de confrontació, d'exhibició electoral, sinó d'unitat”, un “espai de neutralitat electoral”.

Sànchez ha reconegut que serà impossible aïllar la Diada de la campanya electoral, però s'ha mostrat confiat que la ciutadania sabrà llegir que la de l'11-S és una mobilització unitària com la d'anys anteriors, amb independència del partit que voti cadascú.

En la mateixa línia, Torra ha apuntat que el paper d'ANC i Òmnium ha de ser “el de l'11 de setembre, el de mobilitzar, llençar arguments, estar al costat de la gent, però no com agents electorals”.

De fet, s'han mostrat convençuts que l'espai de Catalunya Sí que es Pot participarà en la concentració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia