Política

Albiol repta Mas a liderar la llista de Junts pel Sí i deixar d'“amagar-se” en el número 4

El cap de llista del PP compara la candidatura independentista amb ‘Operación Triunfo' per la presència de cantants, artistes i futbolistes

El cap de llista del líder popular en les eleccions del 27-S ha recorregut aquest dimarts a la ironia per valorar la polèmica de les últimes hores al voltant del candidat de Junts pel Sí a presidir la Generalitat: “Hola, sóc Xavier García Albiol, candidat a la presidència de la Generalitat pel PP, i a aquestes alçades encara no sé a qui tinc davant en la candidatura independentista”. Albiol ha reptat Artur Mas a deixar “d'amagar-se” en el número 4 de la llista i situar-se en el número 1.

L'exalcalde de Badalona ho ha dit durant una visita als carrers de la Vila de Gràcia acompanyat pel portaveu popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. La pluja l'ha obligat a resguardar-se una estona a la seu del districte, des d'on ha atès els mitjans de comunicació.

Des d'allà ha carregat contra Junts pel Sí per les situacions “surrealistes” que, segons ell, caracteritzen aquesta candidatura. Entre d'altres ha demanat que algú li confirmi qui serà el candidat a la presidència del govern. El cap de llista de Junts Pel Sí, Raül Romeva, va defensar ahir dilluns a través de les xarxes socials que el candidat seria Artur Mas però. El mateix dia, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va evitar confirmar-ho quan se li va fer aquesta pregunta en una entrevista a la cadena SER.

Albiol ha sostingut que Mas “és covard des del punt de vista polític” perquè “mai s'ha atrevit a presentar-se sol” a les eleccions. Així, ha donat veracitat a les declaracions del cap de llista de la CUP, Antonio Baños, que en una entrevista a Catalunya Ràdio ha assegurat que Mas va fer “xantatge” les entitats sobiranistes amb no convocar les eleccions el 27-S si no s'avenien a formar una candidatura conjunta. “Em crec que hagi amenaçat per fer aquesta candidatura conjunta perquè, si no, no el veig capaç d'afrontar ell sol unes eleccions autonòmiques”, ha etzibat.

Segons ell, la “covardia” del president es demostra en situar-se com a número 4, tot i que des de CDC s'assegura que ell és el candidat a la presidència de la Generalitat. “El que ha de fer és deixar d'amagar-se. Si vostè vol ser president de la Generalitat el que ha de fer és anar de número 1 i ens veurem als debats per confrontar idees i el model de Catalunya”, ha subratllat. Per a ell, Junts Pel Sí està “faltant al respecte” dels catalans, en especial d'aquells que se senten independentistes.

El popular ha lamentat que Junts pel Sí és, al seu parer, més “una Operación Triunfo, on es busquen actors, gent que surti per la tele, cantants i futbolistes, que no pas una candidatura seriosa en uns moments en què Catalunya ha de sortir de la crisi”. “Jo vull veure a Girona en un debat a Lluís Llach [número 1 de Junts Pel Sí] i Enric Millo [número 1 del PPC] parlant de política econòmica. Ho estic desitjant. Seré el primer en seure davant la tele amb crispetes a mirar el debat”, ha ironitzat.

Albiol ha descartat una coalició antiindependentista formada pel PP, PSC i Ciutadans per oposar-se a les candidatures de CDC, ERC i a la de la CUP de cara al 27-S. “Jo no crec en els blocs. Són perillosos, no m'agraden perquè sembla que van a confrontar”, ha destacat. La seva opinió és que aquestes formacions no independentistes hauran de seure a partir del dia 28 de setembre per arribar a “acords de mínims”.

No s'oposa a la manifestació de la Diada

A diferència de Ciutadans, que ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que estigui atenta a la manifestació que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat a l'Avinguda Meridiana el dia Onze de Setembre –inici de la campanya electoral–, el cap de llista del PP no té cap inconvenient en què aquesta manifestació es desenvolupi amb normalitat.

“No estic en contra que es convoquin manifestacions, més enllà que el contingut no m'agradi”, ha assegurat. “Si es convoca de manera legal no tenim res a dir”, ha insistit poc després.

Els populars només vigilaran l'actitud del govern, per evitar que la manifestació tingui el suport econòmic de les administracions públiques.

En aquest sentit, ha advertit que “no pot ser que el Govern amb diners públics es dediqui a finançar manifestacions independentistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia