Política

Junqueras confirma que Mas és el candidat de Junts pel Sí a la presidència

El republicà evita valorar si el líder de CDC va amenaçar ERC i les entitats amb no convocar les eleccions si no hi havia una llista conjunta

Considera que qualsevol reforma de la Constitució promoguda pel PP o el PSOE “no cobrirà gens ni mica les necessitats” dels catalans

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha confirmat aquest dimarts que el líder de CDC, Artur Mas, serà el president de la Generalitat en el cas que la candidatura Junts Pel Sí guanyi les eleccions del 27-S, tot i ocupar el quart lloc de la llista per Barcelona. El republicà ho ha dit durant una visita a Gràcia, que aquests dies celebra la seva Festa Major.

Junqueras, que ocupa el número 5 a la llista unitària, ha subratllat que la “voluntat” d'ERC és la de contribuir des del grup parlamentari i des del futur govern a aconseguir la independència de Catalunya.

D'altra banda, ha evitat pronunciar-se el suposat “xantatge” que, segons el cap de llista de la CUP, Antonio Baños, Artur Mas hauria exercit sobre ERC i les entitats sobiranistes per pactar la llista conjunta de cara al 27-S. Segons Baños, Mas va amenaçar amb no convocar les eleccions si no hi havia candidatura conjunta.

“Compartim una candidatura, que nosaltres interpretem com una enorme oportunitat per fer la independència de Catalunya”, s'ha limitat a respondre quan els periodistes li han preguntat per aquesta qüestió durant la passejada que ha fet pels carrers de la Vila de Gràcia.

El líder republicà ha avisat avui que qualsevol reforma de la Constitució promoguda pel PP o el PSOE “no cobrirà gens ni mica les necessitats” dels catalans. En aquest sentit, ha assegurat que “la història ens ha ensenyat” que “els governs i els partits espanyols, tant el PP com el PSOE, mai compleixen el que prometen”. “I, per tant, no compliran amb cap reforma de la Constitució que sigui útil als ciutadans de Catalunya”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia