Política

L'equip de govern de Vidreres tindrà un assessor

L'oposició ho critica perquè creu que no és necessari pel cost que representa i perquè el govern ja té majoria absoluta

L'Ajuntament de Vidreres contractarà Sergi Baulida, que actualment és assessor de l'Ajuntament d'Amer, com a càrrec de confiança també de l'equip de govern de Vidreres. L'edicte d'aprovació de la plantilla i la relació de llocs de treball del personal eventual, que inclou la contractació de l'assessor, es va aprovar dimarts al BOP. La creació de la plaça d'assessor es va aprovar en el ple del mes de juliol, i els grups de l'oposició (ERC, PSC i VpT) es van oposar a la contractació.

CiU governa ara amb majoria absoluta, motiu pel qual l'oposició no veu la necessitat del nou càrrec. La retribució de Baulida serà de 49.000 euros bruts anuals amb un règim de dedicació parcial del 66,66% de la jornada ordinària. Segons es recull al BOP, també, les funcions de Baulida a Vidreres seran “proposar la planificació i l'acció de govern de l'alcaldia d'acord amb les directrius generals emanades”, “proposar les directrius operatives i efectuar el seguiment de la totalitat dels assumptes que gestiona l'àrea d'alcaldia presidència i aquelles altres actuacions que li encomani l'alcalde en matèria de relacions institucionals, estudis, seguiment de la gestió municipal, polítiques de promoció de la ciutat i relacions amb els mitjans de comunicació propis i aliens”.

L'alcalde, Jordi Camps, va justificar la necessitat de l'assessor. “Hem de fer moltes coses i creiem oportú tenir una persona que faci feina de gerència, en aquests quatre anys hi ha molta feina a fer”, va dir. Baulida va ser contractat a Amer en bona part pel conflicte intern que hi havia a l'Ajuntament entre la secretària i els polítics, però Camps va negar rotundament que a Vidreres hi hagi cap conflicte d'aquesta mena.

Majoria absoluta

Els portaveus dels grups de l'oposició creuen que l'argument de l'alcalde a l'hora de justificar la necessitat de l'assessor és molt poc concret. “Mai no havia passat en un ajuntament de la mida de Vidreres, a la ciutadania ja li costa avui dia entendre que calguin càrrecs de confiança, i en aquest cas som davant d'un equip de govern de vuit regidors”, va dir el portaveu del PSC, Francesc Jesús Becerra.

Per Eduard Adrobau (ERC), l'Ajuntament de Vidreres ara “ha de ser fàcil”, i no veu la necessitat de l'assessor, “amb el cost que representarà per a l'Ajuntament”. Elena Valverde (VpT) considera també innecessari un assessor per a l'equip de govern i creu que és “una mala decisió de cara als treballadors de l'Ajuntament”.

LA XIFRA

49.000
euros
serà la retribució anual bruta de l'assessor de l'equip de govern, en pagues de 3.500 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia