Política

TV3 retira cautelarment el logotip de la campanya d'estiu ‘Junts'

La televisió pública torna a emetre l'espai des de dimecres al migdia però sense la controvertida imatge

La Junta Electoral Provincial de Barcelona va requerir dilluns la retirada del logotip per la seva suposada similitud a la marca de Junts pel Sí

TV3 va retirar dimarts al migdia el logotip de la campanya d'estiu de Junts de manera cautelar a l'espera del resultat del recurs presentat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) davant la Junta Electoral Central (JEC).

La Junta Electoral Provincial de Barcelona va requerir dilluns a TV3 que no emetés més el logotip per la seva suposada similitud amb la marca electoral de la candidatura Junts pel Sí. Malgrat que l'ens públic no està d'acord amb la decisió, TV3 va aturar dimarts la campanya per poder treure el logotip i tornar-la a reiniciar dimecres, ja sense la controvertida imatge.

La Junta Electoral de Barcelona va estimar parcialment el recurs que va presentar el PSC i va reclamar la retirada immediata d'aquest logotip perquè té una “incidència electoral sobrevinguda indubtable”. Amb tot, en la seva resolució admetia que aquest efecte no va ser buscat perquè la campanya televisiva va posar-se en marxa el 24 de juny, abans que es tanqués l'acord de la candidatura independentista. La resolució cita diversos articles de la Llei Orgànica de Règim Electoral General.

Inicialment, la televisió pública va anunciar que presentava un recurs a la mesura i que no retiraria el logotip fins a una sentència ferma que havia de dictaminar la Junta Electoral Central, però finalment, l'han eliminat de la campanya de manera cautelar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia