Política

Arrimadas: “Junts pel Sí és l'estratègia de Mas per no donar la cara”

La cap de llista de Ciutadans diu que la llista unitària “està pensada” per amagar els “nyaps de gestió” de la Generalitat

La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha dit aquest dissabte que Junts pel Sí és “l'estratègia de Mas per no haver de donar la cara als debats electorals”, i ha assegurat que li agradaria debatre amb el president de la Generalitat en lloc de fer-ho amb el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva. Així, Arrimadas ha afirmat que la llista unitària “està pensada” perquè “Mas no hagi de donar la cara per les retallades, la corrupció i els nyaps de gestió” de la Generalitat i perquè tampoc ho hagi de fer Junqueras, “còmplice de les despeses”.

En una trobada amb militants al barri de Gràcia, Arrimadas ha defensat C's com “la millor opció” per una Catalunya “capdavantera”. Acompanyada dels militants de la formació a la plaça Joanic del barri de Gràcia, Arrimadas ha assegurat que “l'única intenció que tenia Mas en crear la llista és precisament no donar la cara als debats electorals” i que no hagi de parlar de per què “el seu partit té 15 seus embargades per corrupció o per què ha fet les retallades més grans d'Espanya”. “L'única cosa que volia segurament no és donar una alternativa política, sinó amagar-se darrere una llista sense projecte, lideratge ni alternativa política per Catalunya”, ha criticat. La candidata també ha retret el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per ser “còmplice” de les “despeses milionàries en despesa identitària mentre s'han retallat serveis bàsics”.

Arrimadas ha titllat Junts pel Sí d'opció no responsable perquè “ni tan sols” els integrants de la llista unitària “tenen clar si Mas serà president o no”. “És una llista de persones independentistes sense projecte i que només comparteixen una idea, que és que Catalunya surti d'Espanya i de la Unió Europea”, ha reblat. En canvi, la candidata ha defensat la seva formació i ha afirmat que “estem davant una oportunitat d'or per canviar d'una vegada per totes a un govern net que pensi en tots els catalans i que se centri en solucionar els problemes de la gent”.

Crítiques a Podem

Pel que fa a la votació a l'Ajuntament de Barcelona per adherir la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), en què Barcelona en Comú ha anunciat que optarà per l'abstenció, Arrimadas ha assegurat que “és una mostra més” que Podem “està jugant amb la tesi del separatisme a Catalunya”. En aquest sentit, la cap de llista de Ciutadans ha posat com a exemple que el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, “és independentista” perquè “ha reconegut” que va votar 'sí' a la independència “en aquesta mena de consulta” del 9-N.

D'altra banda, Arrimadas ha criticat també l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha dit que al consistori “hi ha una persona que també ha declarat que té un sentiment independentista” i que “ara s'absté en una cosa tan important com és polititzar una institució que hauria ser de tots”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.