Política

Unió reclama als partits una legislatura estable

El secretari general d'UDC argumenta que amb una acció de govern de quatre anys es pot “aprofitar la recuperació” i crear ocupació

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha instat les forces polítiques a treballar per una legislatura estable perquè la recuperació econòmica arribi a les llars. “Creiem, amb els indicadors econòmics que tenim avui, que si donem estabilitat a la propera legislatura, de quatre anys, el país pot aconseguir rebaixar la taxa d'atur del 19,1% al 15%”.

Si més no, així ho ha explicat després de reunir-se amb membres de la candidatura per elaborar el programa econòmic per al 27-S. Els democratacristians plantegen un pla de xoc contra l'atur entre joves i majors de 45 anys, volen crear la figura del Defensor de l'Autònom -”molts cops indefensos davant l'administració”- i proposen revisar la fiscalitat als emprenedors.

El candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat i secretari general del comitè de govern d'Unió, Ramon Espadaler, ha instat la resta de forces polítiques a apostar per exhaurir la legislatura i fer-la estable, de quatre anys. Creu que així -lluny de períodes de 2 o 3 anys, o 18 mesos, en clar referència al full de ruta de CDC i ERC - es pot “aprofitar la recuperació” i crear ocupació.

De fet, els democratacristians afirmen que amb les condicions macroeconòmiques actuals si es dóna estabilitat -”des de la política es pot fer”- a la legislatura, de quatre anys, “el país pot aconseguir rebaixar l'atur del 19,1% al 15%”. Unió ho ha xifrat així després de constatar que la feina és la principal preocupació dels catalans. “Som dels que pensem que la política no pot espatllar una recuperació econòmica sòlida però incipient que no perceben els nostres ciutadans; si ens ho proposem, es pot reduir l'atur al 15% però cal estabilitat política”, ha reblat Espadaler en comparèixer en roda de premsa aquest migdia.

Els democratacristians han argumentat que legislatures breus i més períodes electorals “segur que distrauran de la recuperació; l'aprofitaran altres i nosaltres no”. I per això, “estabilitat no passa -ha sentenciat el dirigent d'Unió- per encarar d'entrada una legislatura escurçada”.

Espadaler ha comparegut acompanyat de membres de la candidatura cap al 27-S, que s'han reunit per elaborar propostes econòmiques per al programa electoral. Aquest dissabte n'han presentat tres. La primera, un pla de xoc per combatre l'atur entre els més joves i entre els majors de 45 anys, aprofitant al màxim els recursos europeus. Creu que es pot crear ocupació per exemple en àmbits concrets com la rehabilitació d'edificis, que al seu torn comporten estalvi energètic.

També volen consensuar la figura del Defensor de l'Autònom per tal garantir els drets d'un col·lectiu que Unió veu sovint “indefens” davant l'administració respecte d'altres empreses amb més estructura. Com ho fa un defensor del consumidor, hauria de servir de mediador en casos com “inspeccions o tractes de greuge”, ha afegit. Finalment, i sense entrar en més detall, ha plantejat una revisió de la fiscalitat amb la intenció d'ampliar l'univers de petites empreses que es puguin acollir a cada cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia