Política

NÚRIA VENTURA

ALCALDESSA D'ULLDECONA

“L'anterior govern no ha fet res, amb l'excusa del deute”

“Invertirem 4,3 milions d'euros a millorar tot el nucli històric d'Ulldecona a través de restaurar edificis i impulsar iniciatives de cohesió social i reactivació del comerç”

“Cal posar en marxa la tercera fase del polígon industrial Valldepins, donant-li publicitat, per tal que les empreses el coneguen i s'hi instal·len a treballar”

Recupera l'alcaldia.
Núria Ventura, que ja havia estat alcaldessa entre 2007 i 2011, va recuperar el govern municipal al darrer mes de maig amb cinc regidors. Nega l'elevat deute que presumptament va generar el seu mandat i acusa l'anterior corporació de no haver impulsat cap projecte.
La primera prioritat és millorar la imatge del municipi perquè hi ha zones que estan abandonades

Núria Ventura torna a l'alcaldia d'Ulldecona després d'aconseguir cinc regidors en les passades eleccions amb la marca blanca SU-CP.

Expliqui'ns els reptes que s'han marcat per a aquest mandat.
Les prioritats de govern són diverses. La primera i principal és la millora de la imatge del municipi i, per això, intensificarem les tasques de manteniment i neteja de la via pública i els equipaments. Considerem que aquest tema és una de les principals mancances que va tindre l'anterior govern i som conscients que ens costarà recuperar el temps perdut perquè hi ha coses que estan molt abandonades, però intentarem a poc a poc posar el servei de neteja al dia. Després hi ha un altre bloc de projectes que és la recuperació de tot el nucli antic d'Ulldecona, un dels nostres principals objectius que desenvoluparem gràcies a les ajudes de la llei de barris de la Generalitat. Ens van atorgar la subvenció fa temps i durant els quatre anys anteriors tampoc s'ha fet res al respecte.
Quants diners s'hi invertiran?
El projecte en total tindrà un cost d'uns 4,3 milions d'euros i de la Generalitat ens n'arribaran 3,9 perquè és una obra finançada al 75%. La resta l'aportarà l'Ajuntament o altres entitats a través de més programes de cofinançament. La recuperació del nucli antic no se cenyirà únicament en el patrimoni arquitectònic sinó que també volem impulsar programes de cohesió social i reactivació del comerç.
I altres projectes en marxa?
Hi ha un altre bloc d'actuació important que és el de participació ciutadana. Volem impulsar els projectes que vam plantejar durant la campanya electoral, especialment els que fan referència a treballar amb els consells o grups assessors de cadascuna de les regidories. Hi ha grups de participació en la comissió de festes, en els barris, hi ha assemblees informatives... També impulsarem mesures de transparència pel que fa a l'activitat del govern local. Tenim la voluntat, i així ho hem fet saber durant tota la campanya electoral, que cadascuna de les regidories tinga un consell o grup de gent perquè participe en la presa de decisions.
En quina situació es troba el polígon industrial Valldepins?
Cal posar en marxa una tercera fase, que ja està urbanitzada però per ara són parcel·les industrials sense activitat. Algunes d'aquestes parcel·les són de titularitat municipal i, per tant, el que hem de fer és donar-li difusió a través de publicitat i de diferents campanyes per tal de fer arribar als privats la disponibilitat de sòl industrial per si hi ha algú interessat a ocupar-lo. No obtenim cap tipus de rendibilitat si no ocupem aquelles parcel·les amb una indústria.
Respecte a la situació econòmica i financera de l'Ajuntament, quan va deixar l'alcaldia l'any 2011 hi va haver crítiques per l'elevat endeutament. Com es troba ara aquest problema?
Sempre he negat les acusacions perquè el presumpte elevat endeutament va ser l'excusa de l'anterior govern per no fer res durant quatre anys i passar el mandat de braços plegats. Quan jo estava al capdavant del municipi, entre 2007 i 2011, l'Ajuntament va sol·licitar els crèdits necessaris per dur a terme equipaments que no tenia i perquè el municipi necessitava finançament per invertir en infraestructures i millora de barris. Cal recordar que en la nostra darrera legislatura vam haver d'instal·lar el clavegueram i la depuradora en alguns barris que encara no en tenien. Ara nosaltres també hem hagut d'assumir crèdits de l'anterior govern municipal i, entre d'altres, gairebé un milió d'euros en factures de 2013 i 2014 pendents de pagar. Veig que això és normal perquè els governs s'alternen i assumeixen el que ha fet la corporació anterior.
Quin és el futur del projecte de la biblioteca i l'arxiu històric?
La millora de la biblioteca i la construcció de l'arxiu històric són dos projectes importants que s'impulsaran gràcies a la llei de barris, tot i que es farà a poc a poc en funció de l'evolució de la resta de treballs. Mantenim que la biblioteca haurà d'ocupar l'actual casa de cultura i que l'arxiu històric s'haurà d'instal·lar a l'antic hospital una vegada rehabilitat. Llavors, el que volem fer és habilitar una part de l'antic hospital, el que es correspon amb la planta baixa, per traslladar allí la casa de cultura. Es tracta de repensar tots els equipaments culturals per millorar-ne la funció.
Com afronteu el 27-S?
Amb normalitat. No hem d'oblidar que són unes eleccions al Parlament de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia