Política

Les exalcaldesses del PSC de Cunit i l'excap del PP, al jutjat per prevaricació

Dolors Carreras, Judith Alberich i José Barquier declararan al setembre com a imputats per contractes suposadament irregulars quan governaven la ciutat

Les dues exalcaldesses socialistes de Cunit, Dolors Carreras i Judith Alberich, i l'exportaveu del PP José Barquier declararan al mes de setembre als jutjats del Vendrell en qualitat d'imputats per un presumpte delicte de prevaricació derivat de diverses irregularitats en la contractació de personal durant els mandats que els dos partits van governar la ciutat. Segons avançava el diari Més, Barquier declararà el 30 de setembre a quarts de dotze del migdia a la seu del jutjat d'instrucció número 9 del Vendrell, mentre que no ha transcendit el dia que ho faran les dues exalcaldesses.

El cas va arribar al jutjat el mes de març passat arran de la querella presentada per l'actual govern municipal (CiU-ERC-ICV) després de detectar un paquet de 254 decrets d'alcaldia firmats durant els mandats del PSC i el PP per contractar personal per la via d'urgència. Segons l'equip de govern actual, aquests decrets es van signar sense seguir el procediment legal de contractació de personal a l'administració pública, que, entre altres coses, obliga a convocar un concurs públic per garantir la igualtat d'oportunitats. El jutjat del Vendrell va admetre la querella a tràmit al mes d'abril i ara ha citat a declarar els exalts càrrecs municipals perquè hi veu indicis de delicte: Dolors Carreras, la primera alcaldessa socialista de Cunit, que ja va haver de dimitir perquè va ser inhabilitada judicialment; la seva substituta, Judith Alberich, i el llavors cap local del PP, José Barquier. Tots tres van signar els polèmics decrets de contractació de personal. Barquier ho va fer en condició d'alcalde accidental.

L'actual equip de govern, liderat per l'alcaldessa convergent Montserrat Carreras, va descobrir les presumptes irregularitats en arribar al govern l'any 2011. Un primer informe de la secretaria municipal va confirmar les suposades anomalies i llavors l'equip de govern va decidir posar el cas en mans d'uns advocats i presentar una querella per aclarir responsabilitats.

Plantilla insostenible

En el moment que el nou tripartit format per CiU, ERC i ICV va entrar al govern a l'Ajuntament de Cunit hi havia una plantilla de 200 treballadors, insostenible per a les arques municipals, segons va assenyalar ahir a aquest diari l'actual alcaldessa, Montserrat Carreras (CDC). La situació va obligar el nou govern municipal a fer una reestructuració de la plantilla, reduint 50 llocs de treball creats pels anteriors governs via decret. “A part del malestar amb el conjunt de treballadors, la mesura ha tingut un cost econòmic que ha hagut de suportar el poble”, lamentava ahir Montserrat Carreras. Els 50 treballadors que van ser acomiadats van haver de ser indemnitzats.

Malgrat els esforços de l'actual govern tripartit per refer la situació, Cunit és encara avui un dels municipis catalans més endeutats i on els ciutadans suporten una major pressió fiscal.

LA XIFRA

254
decrets d'alcaldia
firmats durant els governs del PSC i el PP per contractar personal han donat peu al cas.

LA DATA

30.09.15
l'exportaveu del PP José Barquier
declararà a quarts de dotze del migdia als jutjats del Vendrell com a imputat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia