Política

El PSC es presenta com l'esquerra reformista

El material de precampanya del partit deixa clar que estan en contra de la independència de Catalunya

Per una Catalunya millor en una Espanya diferent; tenim solucions és el lema que el PSC ha triat per a la precampanya per a les eleccions del 27-S. A un mes dels comicis, els socialistes es presenten com l'aposta segura entre el president de la Generalitat i el del govern espanyol. “Hi ha un embolic entre l'immobilisme de Rajoy i l'aventurisme de Mas, i nosaltres volem aportar solucions per sortir d'aquest embolic”, sintetitzava ahir la secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp.

La dirigent socialista va fer públics dos vídeos i un esquema inclosos en la precampanya dels socialistes. Els materials es difondran a través de les xarxes socials. Mentre que en els vídeos –se'n distribuiran una vintena en total– el candidat, Miquel Iceta, explicarà les prioritats del partit en diferents àmbits, la guia posa èmfasi en el fet que el PSC és “l'únic” partit d'esquerres i reformista. L'esquema dels socialistes classifica les candidatures que concorren al 27-S en l'eix esquerra-dreta i sobre la seva posició respecte a la independència. Junts pel Sí hi apareix com indefinida ideològicament i Catalunya Sí que es Pot, com a ambigua respecte al sobiranisme. El PSC se situa en el bloc d'esquerres i diu no a la independència, tot i que s'obre a reformes.

A tres setmanes de l'inici de la campanya, Escarp va confirmar que la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, serà intensa. Participarà en la nit electoral i assistirà a la Festa de la Rosa –20 de setembre– i al tancament de campanya.

Albiol tem una “traïció” dels socialistes

Després que el PSC hagi rebutjat un front amb el PP i Ciutadans contra la independència, el candidat popular, Xavier García Albiol, va alertar ahir de la “traïció” que el PSC pot cometre amb els seus votants. La secretària d'organització dels socialistes, Assumpta Escarp, li va replicar que ell “s'hauria de fer responsable de l'immobilisme de Rajoy”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia