Política

La CUP també recorre a cares conegudes per tancar la llista

L' històric d'Unió de Pagesos, Pep Riera; l'actor Sergi López i l'exfutbolista del Barça Oleguer Presas, entre els fitxatges

Els tres actuals diputats al Parlament també són als últims llocs

No només Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot han aconseguit engrescar cares conegudes per incorporar-los a les seves candidatures. La CUP no ha quedat enrere i ahir va presentar el tancament de les seves llistes per a les quatre demarcacions. Segons la formació, per reforçar el compromís amb la llibertat política i la justícia social s'ha confeccionat una llista potent en la qual són presents el jurista August Gil Matamala, la politòloga catalanomexicana Eunice Romero, l'antropòleg Manuel Delgado, l'exregidora Roser Veciana i el membre fundador d'Unió de Pagesos, Pep Riera. En aquest sentit, la CUP destaca que ha incorporat, amb la voluntat de continuar fent visibles les lluites dels treballadors, empleats de Panrico i de Movistar-Telefónica. Per això també compta amb Carmen Alonso i Agustin Cintas respectivament.

A banda, també hi haurà cares conegudes com la de l'actor Sergi López, l'exjugador del Barça Oleguer Presas i el cantautor Cesk Freixas. També hi seran Jana Montllor –filla d'Ovidi Montllor– i Adelais de Pedrolo –filla de l'intel·lectual Manuel de Pedrolo–. Els últims llocs s'han reservat per als tres actuals diputats de la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet, que deixaran el càrrec en acabar aquesta legislatura.

Tot això per la demarcació de Barcelona, però en la resta també s'han sumat rostres populars i implicats en diferents lluites. Per exemple, a Girona hi ha el cantant de Txarango, Alguer Miquel, i el poeta Narcís Comadira. A Lleida, tanquen files la cantautora Meritxell Gené i la històrica militant feminista i antifranquista Maria Huguet.

Doble llista frustada

La voluntat de la CUP era incorporar representants d'altres zones de l'Estat espanyol. En aquest sentit, la previsió de la CUP era que la llista tingués un doble tancament, per significar les lluites d'arreu dels Països Catalans i la solidaritat i la lliure entesa entre pobles, però la legislació actual no ho permet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia