Política

Montoro retreu a CDC que una persona “de l'esquerra radical” encapçali la llista de Junts pel Sí

El ministre d'Hisenda diu que amb la figura de Raül Romeva s'està llençant un missatge “pèssim” per a la recuperació econòmica de catalunya

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha retret aquest dimarts a Convergència que la llista de Junts pel Sí la lideri Raül Romeva, “una persona que pertany a l'esquerra radical”.

Durant el seu torn de rèplica a les intervencions del portaveu de CDC al Congrés, Pere Macias, i del portaveu adjunt d'UDC, Josep Sánchez Llibre, en el debat de totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), Montoro ha estat molt crític amb la la candidatura de Junts pel Sí i ha carregat amb duresa contra la figura de l'exeurodiputat ecosocialista.

Segons ell, quan es posa de número 1 una persona com Romeva, “que pertany a l'esquerra radical”, s'està traslladant “un missatge polític pèssim per a la recuperació econòmica de Catalunya”. De fet, s'ha mostrat convençut que la recuperació econòmica a Catalunya seria molt més intensa si la situació política fos una altra.

“No els importen les idees, l'única cosa que els importa és la nació. Estan imbuïts en una única ideologia, el nacionalisme”, ha subratllat en referència als membres que integren la llista de Junts pel Sí.

“Jo em sento espanyol en aquesta democràcia espanyola i no em sentiria igual si Espanya fos una altra cosa”, ha exclamat des del faristol de l'hemicicle. El ministre ha precisat que l'Estat pel qual se sent representat és “l'Espanya descentralitzada política i econòmicament” i per “la de la constitució del 78”.

Finalment, ha advertit que el projecte europeu fomenta “la unió i la integració” i que no reconeix “la divisió ni les aventures per recuperar estructures d'Estat que no han existit mai ni somnis de països que tampoc han existit mai en el decurs de la història”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia