Política

Bon ritme d'inscripcions de lleidatans a la Via Lliure

L'ANC Ponent ja ha omplert 35 autocars i ha obert una llista d'espera per si se'n necessita algun més

Tot i ser temporada turística, al Pirineu fins i tot hi ha més demanda que altres diades

El president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, feia una crida la setmana passada perquè ningú no s'adormís i els 5,2 quilòmetres de la Meridiana estiguessin plens de manifestants l'11-S. Sànchez advertia que amb els 170.000 inscrits a la Via Lliure que hi havia el 18 d'agost no es podria repetir l'èxit de les mobilitzacions anteriors. A la demarcació de Lleida, però, la tendència és una altra. Dolors Ciutat, coordinadora de l'ANC a Ponent, assegurava que a les comarques del pla de Lleida el ritme d'inscripcions era “exactament el mateix d'altres anys”. De fet, els 35 autocars noliejats la darrera Diada ja s'han omplert. “Hem obert una llista d'espera per si en calgués algun més.” I tots aquests lleidatans, “més els que hi aniran pel seu compte, que sempre són molts”, es repartiran entre els trams 58 i 64. Al Pirineu Xavier Bolós, de l'ANC Pallars Sobirà, també es mostra molt satisfet amb la reacció dels pirinencs, “que, tot i trobar-se en plena campanya turística, troben temps per apuntar-se a la Via Lliure”, i va assegurar que fins i tot n'hi ha més d'apuntats que l'any passat. “Al Pirineu la gent està molt convençuda.” Prou perquè ja s'hagin omplert setze autocars i n'hi hagi un altre de reservat entre els dos Pallars, perquè “farem curt”, assegura. Bolós remarca que per a la gent de la muntanya manifestar-se l'11 de setembre a Barcelona no tan sols suposa haver de fer moltes hores de carretera, sinó que té una despesa econòmica. “Però quan calia omplir el tram del Perelló a la Via Catalana, 120 pirinencs s'hi van apuntar”, assenyala. Una xifra “important” tenint en compte la demografia de la muntanya. Els pirinencs tenen reservat del tram 74 al 77.

El PP denuncia les estelades a la Junta Electoral

La cap de llista del PP de Lleida a les eleccions al Parlament del 27-S, Marisa Xandri, va denunciar ahir davant la Junta Electoral la presència de banderes estelades a les façanes dels ajuntaments de les Borges Blanques i Alcarràs.

La candidata va afirmar que tant l'alcalde convergent de la capital de les Garrigues com el d'Alcarràs, d'ERC, “no només es riuen de la llei de banderes, sinó que un cop més posen de manifest el seu sectarisme i s'obliden que quan s'ocupa un càrrec institucional, com és el d'alcalde, no només es representa una part de la població, sinó tots els ciutadans del municipi que estan governant” i, en aquest sentit, va recordar que també són alcaldes “dels veïns que se senten tant catalans com espanyols”.

El Partit Popular va recordar que ajuntaments com el de les Borges Blanques ja van haver de retirar l'estelada de la façana pocs dies abans de la data de celebració de les darreres eleccions municipals, atenent la resolució de la Junta Electoral “i les peticions de veïns dels municipis afectats”.

Marisa Xandri també va posar en coneixement de la Junta Electoral l'absència de la bandera d'Espanya a la façana del consistori de Sort, al Pallars Sobirà, on, en canvi, sí que hi onegen la bandera de la Unió Europea, la catalana i la del municipi, segons va remarcar la diputada i cap de llista del Partit Popular en sortir de presentar la denúncia formal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona