Política

La JEC ratifica la decisió d'ordenar la retirada del logotip de la campanya d'estiu de TV3 ‘Junts'

La Junta Electoral Central desestima el recurs de la CCMA i ratifica la resolució de la Junta Provincial de Barcelona

El PSC va denunciar la campanya argumentat que el grafisme s'assemblava molt al logotip de Junts pel Sí

La Junta Electoral Central (JEC) ha ratificat l'acord de la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona del 14 d'agost passat pel qual s'ordenava la retirada del logotip Junts de la campanya promocional d'estiu de TV3. El PSC havia denunciat la campanya a la JEP per entendre que el logotip s'assemblava massa als que utilitza la candidatura Junts Pel Sí.

La Junta provincial va estimar parcialment el recurs dels socialistes catalans i va ordenar la retirada del logotip. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va acatar la resolució de manera cautelar però, al mateix temps, va recórrer la decisió a la Junta Electoral Central, que finalment ha ratificat l'acord de la JEP de Barcelona.

La JEC recorda que la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg) prohibeix als poders públics des de la convocatòria d'unes eleccions utilitzar imatges o expressions coincidents o similars a les que utilitzen les entitats polítiques que concorren als comicis. En aquest cas, la JEC coincideix amb la Junta provincial que els caràcters tipogràfics i els colors de la campanya d'estiu de TV3 eren “molt similars” als de la coalició electoral Junts Pel Sí.

Afegeix, a més, que aquest criteri “s'imposa encara que no hi hagués hagut intencionalitat i que la campanya s'hagués iniciat amb anterioritat”, com és el cas. La JEC també puntualitza que la Junta provincial no ha impedit a la CCMA utilitzar el terme genèric “Junts”, sinó el logotip en què apareix aquesta paraula per la seva semblança gràfica amb el de la candidatura sobiranista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.