Política

Manacor refusa celebrar cap acte del tricentenari de la Capitania General de l'Estat a Balears

L'Exèrcit havia sol·licitat permís per organitzar un concert al municipi en el marc dels 300 anys de la institució

L'alcalde, Miquel Oliver, considera que “no és oportú” acollir l'acte perquè la Capitania és conseqüència del Decret de Nova Planta

L'Ajuntament de Manacor ha rebutjat acollir al municipi la celebració dels 300 anys de la Capitania General de l'Estat a Balears, instaurada arran del decret de Nova Planta. La Comandància General de l'Exèrcit a les Illes va sol·licitar per escrit el permís del consistori per organitzar un concert de la Unitat de Música Militar a la localitat el 25 de setembre com a part dels actes del tricentenari de la institució.

El batlle de Manacor, Miquel Oliver, ha respost aquest 25 d'agost en una carta adreçada al cap de l'Estat Major de les Balears, Rafael Baena, que no els sembla “oportú” que se celebri aquest concert al municipi.

Oliver argumenta que “la creació de la Capitania General de les Balears és una conseqüència del Decret de Nova Planta, en què, per dret de conquesta, les Illes Balears perdien les seves institucions centenàries”.

“Efectivament, es compleix el tercer centenari de la creació de la Capitania perquè es compleix el Tricentenari de la proclamació del Decret de Nova Planta”, constata Oliver.

L'alcalde afegeix que l'Ajuntament va aprovar “en sessió plenària i per unanimitat” organitzar actes “en record dels fets succeïts fa 300 anys i de les seves conseqüències nefastes per al nostre poble”.

“No entra en cap cas dins les nostres previsions celebrar la creació de la Capitania, per la qual cosa us comuniquem que no ens sembla oportú que es faci aquest concert a Manacor”, conclou.

En declaracions recollides per l'ACN, Oliver ha explicat que “no volem celebrar derrotes ni morts en aquest cas i el que si creiem és en la seva commemoració i recordar els fets perquè no tornin a succeir”.

En aquest sentit, considera que cedir un hotel a un exèrcit “no és fer un bé pel poble” i ha defensat que en tot cas oferirien un hotel o qualsevol instal·lació “a associacions i grups que vulguin fer feina per Manacor”. El batlle ha avançat que al llarg d'aquest 2015 s'intentarà celebrarà “algun tipus de celebracions” emmarcades en el tricentenari i la plataforma que s'ha creat per commemorar els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona