Política

CDC denuncia la “maniobra” de l'Estat per “influir” en el 27-S

Rull lamenta que la Fiscalia hagi volgut “entrar en campanya abans d'hora”

Assegura que totes les aportacions de Teyco i Blue Dream són “públiques i legals” i que ascendeixen a 357.000 euros en sis anys

El coordinador general i número dos de CDC, Josep Rull, ha denunciat avui l'“espectacle mediàtic” que segons el seu parer són els escorcolls a la fundació CatDem i quatre ajuntaments, i ha lamentat que la Fiscalia hagi volgut “entrar en campanya abans d'hora” per “interferir” en la política catalana.

Rull ha comparegut en una roda de premsa convocada d'urgència amb gest seriós per denunciar l'”espectacularitat” de l'operació policial, que creu que obeeix a una maniobra de l'Estat per “influir” en la campanya electoral. A més, ha dit que no li estranyaria que s'escorcolli la seu nacional de Convergència o que, fins i tot, hi hagi detencions.

El dirigent de CDC ha negat les presumptes irregularitats a la fundació CatDem, vinculada al partit. Les donacions que les empreses Teyco i Blue Dream han fet al llarg de sis anys són, segons ha explicat, “legals i públiques” i ja han estat fiscalitzades, segons ha apuntat, i ha afegit que ascendeixen a un total de 357.000 euros.

Rull ha detallat que de 2007 a 2009 les aportacions que va rebre la CatDem per part de Teyco van sumar 150.000 euros (1,7% del conjunt de les donacions), mentre que van rebre de Bluegreen un total de 207.000 euros entre 2012 i 2014 (el 2,4% del total).

Rull ha assegurat que estan “compromesos amb la justícia i la transparència” però ha denunciat que l'actuació ha estat coneguda abans pels mitjans de comunicació que per la part afectada, per la qual cosa, segons el seu parer, “l'objectiu és buscar un espectacle mediàtic abans d'unes eleccions transcendents” com les catalanes del 27S.

“Algú ha volgut entrar en campanya abans d'hora. Sabem des del 9N com actua la Fiscalia. L'espectacularitat -dels registres- deixa clar l'objectiu”, ha afegit Rull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.