Política

La Guàrdia Civil s'endú de l'Ajuntament de Figures el contracte de construcció de la piscina municipal

Els agents abandonen el consistori al final de més tres hores d'escorcoll amb quatre caixes de documentació

L'alcaldessa, Marta Felip, constata aquestes operacions “mediàtiques” comencen a ser “habituals” en períodes de precampanya

La Guàrdia Civil ha finalitzat passada la una del migdia més de tres hores d'escorcoll a l'Ajuntament de Figueres. Els agents s'han endut l'expedient de construcció de la piscina descoberta municipal, que es va adjudicar el 2009 a l'empresa Teyco. Els escorcolls s'emmarquen dins la segona fase de l'operació Petrum, que investiga el pagament de comissions per part de la constructora Teyco a la fundació CatDem, vinculada a CDC, amb l'objectiu d'obtenir adjudicacions d'obra pública.

Segons ha informat l'alcaldessa del municipi, Marta Felip, tres guàrdies civils, acompanyats d'un secretari judicial, han acudit a la seu del consistori poc després de les 10:00 hores i l'han abandonat tres hores després, amb quatre caixes precintades amb documentació al seu interior.

Els agents han requerit als funcionaris municipals l'expedient de construcció de la piscina descoberta de Figueres, que es va adjudicar a la constructora Teyco de Jordi Sumarroca per 1,7 milions d'euros quan l'alcalde era Santi Vila, actual conseller de Territori i Sostenibilitat.

Els fons empleats per a la construcció de la piscina coberta procedien del Pla Espanyol per a l'Estímul de l'Economia i l'Ocupació –l'anomenat Pla Zapatero–, que el govern espanyol va destinar el 2008 als ajuntaments per reactivar l'economia.

Per reclamar la documentació, els guàrdies civils han acudit a l'àrea de Contractació de l'Ajuntament, d'on s'han emportat l'expedient; a l'àrea d'Urbanisme, per confiscar el projecte tècnic de la piscina descoberta, i a la Tresoreria, a la recerca dels ordres de pagament dels treballs fets per Teyco.

A les portes del consistori s'han quedat dos agents més durant les més de tres hores que ha durat l'operatiu.

El requeriment d'informació a l'Ajuntament de Figueres ha estat ordenat pel titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès), Joan Bosch Mitjavila, que investiga un cas de presumpta corrupció amb epicentre a l'Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès).

El jutge intenta aclarir si la constructora Teyco va pagar comissions il·legals del 3 % a la Fundació Catdem, de CDC, a canvi de l'adjudicació d'obra pública per part d'ajuntaments controlats per CiU.

Operacions “mediàtiques” que comencen a ser “habituals” en precampanya

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que tot i que l'empresa Teyco també va construir la segona fase de la remodelació del Convent dels Caputxins, adjudicada el 2012, la Guàrdia Civil només ha requerit un expedient. Felip ha explicat que l'escorcoll s'ha allargat molt perquè per aconseguir tota la documentació han hagut de recórrer els departaments de Contractació, Urbanisme i Tresoreria.

Felip ha volgut deixar clar que no temen haver incorregut en cap irregularitat perquè l'expedient es va tramitar correctament. Amb tot, ha reconegut que no “és agradable” viure episodis “mediàtics” com els d'aquest matí que al final acaben amb l'obertura d'un expedient. De fet, ha comentat que “malauradament” els alcaldes catalans ja s'han acostumat en els darrers anys a actuacions d'aquest tipus, que comencen a ser habituals especialment en períodes preelectoral s. Felip ha constat que avui “li ha tocat el torn a Figueres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

perú

Fujimori està “lluitant per la seva vida”

barcelona
xile

Boric impulsa la derogació de la Llei d’Amnistia per a violacions de drets humans

barcelona
política

Critiques als partits independentistes i crida a la mobilització en el manifest unitari

Barcelona
estat espanyol

El jutge del cas Koldo descarta citar el ministre Puente com a testimoni

barcelona
guerra a gaza

Israel ataca una escola i mata una setantena de palestins en una jornada

barcelona
política

L’independentisme omple, un cop més, les avingudes de les manifestacions simultànies

barcelona

Hissada de la senyera i ofrena floral a Blanes

BLANES

Més de 600 persones celebren la diada a Palafrugell

palafrugell

L’alcalde de Salt reclama un tracte fiscal just per a Catalunya

salt