Política

Acte multitudinari de Junts pel Sí a Barcelona

40.000 persones omplen el passeig Lluís Companys de gom a gom en la festa dels candidats

Milers de persones (40.000 segons els organitzadors) han omplert aquest divendres al vespre el passeig Lluís Companys de Barcelona per seguir la festa del candidat, l'acte més multitudinari de la precampanya de Junts pel Sí.

Centenars de candidats virtuals i simpatitzants de la llista sobiranista unitària han començat a arribar a la cita partir de les sis de la tarda de . Molts s'han fet fotografies amb els candidats oficials al photocall. Els candidats “virtuals” han rebut el “kit del candidat”, que inclou una polsera, dues xapes, informació i una rèplica del cartell electoral amb les fotos dels principals membres de la llista juntament amb l'aportada per la persona a la pàgina web.

Finalment, el tram central del passeig s'ha omplert de gom a gom des de l'Arc de Triomf fins a la confluència amb el passeig Pujades, on hi havia l'escenari. Poc després de les vuit de la tarda els 135 integrants de la llista han pujat a l'escenari i han començat els parlaments .

A l'acte hi han assistit, entre altres, els consellers Germà Gordó, Neus Munté i Irene Rigau; els expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert; els dirigents d'ERC Marta Rovira i Sergi Sabrià; els membres de Demòcrates de Catalunya Antoni Castellà i Mercè Jou i els exmilitants del PSC Toni Comín, Fabián Mohedano i Marina Geli.

A banda del cap de llista, Raül Romeva, i dels números 4 i 5, Artur Mas i Oriol Junqueras, les principals ovacions han estat per al president de Súmate, Eduardo Reyes; el cantautor i número 1 per Girona, Lluís Llac, i l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell.

La número 2 de la candidatura per Barcelona ha subratllat que les eleccions del 27-S són uns comicis “excepcionals” en què la seva llista defensa “el Sí. El Sí a tenir tots els recursos”. “Som víctimes d'una injustícia social històrica. I només serem un poble amb tots els drets si som un Estat”, ha advertit. Forcadell ha demanat als assistents que no caiguin en provocacions durant la campanya electoral i ha insistit que els partidaris de la independència no insulten, ni menyspreen, ni amenacen. “Nosaltres no amenacem. Tenim arguments, tenim projecte, i us tenim a vosaltres. Per això, el 27-S guanyarem!”, ha exclamat.

El número 6 per Barcelona, Eduardo Reyes, ha carregat contra l'Estat: “Ens volen fotre el futur. Com a espanyol i com a català us dic que això no ho aconseguiran. Catalunya sempre ha merescut tot allò que li han negat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.