Política

Rabell denuncia el caràcter electoralista de la Diada i encara no ha decidit si assistirà a la manifestació

El líder de Catalunya Sí que es Pot demana Mas que no usi la bandera per amagar la corrupció de CDC

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha assegurat aquest dissabte que decidirà “en els dies vinents” si assisteix a la manifestació de la Diada i ha apuntat que ho han de “discutir amb l'Assemblea”. I és que al seu parer, la convocatòria de la Diada té caràcter “electoralista”.

El número 1 de la candidatura d'ICV-EUiA, Podem i Equo ha qualificat de “preocupant” el caire que, segons ell, està agafant “la preparació de la Diada”. “Caldrà veure quina proposta ens fa l'ANC però la manifestació ja sembla convocada sota l'inici d'una campanya electoral”, ha opinat.

En aquest sentit, ha criticat que “Artur Mas va convocar les eleccions fent que l'11-S fos l'inici de la campanya electoral”. Segons ell, el president de la Generalitat ha intentat transformar “una jornada que va ser una conquesta popular de les classes treballadores d'aquest país en l'inici d'una campanya propagandística per una determinada candidatura”. “La manifestació ja apareix convocada sota la campanya electoral i caldrà veure quin paper tenen els partits”, ha afegit sense concretar si assistirà a la Via Lliure.

El candidat de la llista d'esquerres ha tancat la porta a la possibilitat que la formació que encapçala se sumi a un govern de concentració després de les eleccions, tal com ha plantejat el número 1 de Junts del Sí després, Raül Romeva en una entrevista a l'ACN.

Rabell ha dit que la seva formació mai governarà ni farà coalicions “amb partits polítics com Convergència, que estan vinculats a aquesta mala pràctica política que ha fet de les administracions públiques una manera de finançar-se”.

“Que cadascú assumeixi les seves responsabilitats. No acceptarem que es torni a repetir la pel·lícula de Banca Catalana ni que ningú es refugiï darrere la bandera per amagar la seva corrupció”, ha assegurat als mitjans.

En aquesta línia, ha apuntat que els registres de divendres i implicació de la família Sumarroca posa en relleu fins a quin punt, “presumptament”, les grans empreses han condicionat i corromput les inversions públiques.

Segons ell, Catalunya no pot avançar cap a una millor sobirania nacional “de la mà dels corruptes o els corruptors”. “En el nostre programa de govern no hi cap la corrupció”, ha reblat. I ha recordat que la seva formació ha presentat unes “mesures clares” contra la corrupció, com la prohibició que aquelles empreses relacionades amb la corrupció no tinguin accés a la contractació pública.

Rabell ha fet aquestes declaracions al costat del líder de Podem, Pablo Iglesias, des del davant del Palau de la Música. Pel cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, “era un bon moment per venir al Palau de la Música”, ja que “té una càrrega simbòlica important del que és la corrupció política en aquest país”.

Iglesias a la Diada?

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha titllat de “lamentable” que el president de la Generalitat, Artur Mas, no s'hagi pronunciat sobre els escorcolls que la Guàrdia Civil va fer divendres a la seu de CDC i a la fundació CatDem i li ha demanat que “doni la cara”.

“Hauria de reconèixer que s'està amagant darrere altres candidats”, ha afirmat davant el Palau de la Música al costat del cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell.

A més, ha afirmat que Mas també “hauria de reconèixer que en última instància el seu partit, igual que el Partit Popular, està vinculat a casos de corrupció”.

Iglesias ha assegurat que els registres d'ahir demostren que “estan caient tots els nius”, en al·lusió a les declaracions de Jordi Pujol, que va avisar que “quan es tallen les branques d'un arbre acaben caient tots els nius”.

“El problema a Catalunya i Espanya és que hem estat governats per corruptes que han lliurat les institucions als seus amics de les constructores”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha emplaçat a “netejar les institucions de corruptes, tinguin el carnet de CDC o del PP” i ha retret a Mas que “s'amagui” com a número quatre en una candidatura conjunta, ja que considera que d'aquesta manera busca camuflar la seva voluntat continuista.

“Això significa més corrupció i continuar amb una política de retallades que ha demostrat ser un fracàs”, ha reblat.

El secretari general de Podem ha defensat que el vot a Catalunya Sí que es pot “val doble” perquè una victòria en la comunitat impulsaria el “canvi” en el conjunt de l'Estat.

En ser preguntat per si assistirà a la Diada, Pablo Iglesias ha respost: “Treballarem amb la nostra candidatura, per construir ponts i parlar de fraternitat i sentit comú per construir un futur”.

L'eurodiputat ha reiterat que està “a favor del dret a decidir” i que “han de ser els catalans els qui decideixin el seu futur”. Al mateix temps, ha volgut deixar clar que ell no desitja que Catalunya s'independitzi de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump descarta ara un altre debat amb Harris

barcelona

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona