Política

Sáenz de Santamaría agraeix la carta a Felipe González

La vicepresidenta del govern espanyol demana que cada cop més gent expliqui “les conseqüències” del que suposaria la independència de Catalunya

Assegura que li fa poc “els governants que es volen saltar les normes”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha expressat aquest dilluns el seu agraïment a l'expresident espanyol Felipe González, perquè “aprofundeix en l'important”, que és “el necessari compliment de la llei“ i “l'esquinç que pateix” la societat catalana. Santamaría ha fet una crida a que cada cop més gent expliqui les “conseqüències” del que suposaria la independència de Catalunya.

En una entrevista a la Ser, Santamaría s'ha referit així a l'article de González publicat ahir a El País, en què l'expresident acusa Mas d'enganyar el poble i de voler-lo portar “a una mena d'Albània del segle XXI”, i també compara el procés amb el nazisme i el feixisme

Després d'assenyalar que l'opinió d'un expresident “és sempre autoritzada”, la número dos de l'executiu estatal ha afirmat que “li fa molta por els governants disposats a incomplir les normes, això ja no són procediments democràtics”, ha continuat Sánez de Santamaría, que ha insistit en què davant aquest procés el govern espanyola farà “el que hagi de fer en benefici dels ciutadans de Catalunya”.

La vicepresidenta espanyola ha acusat per una altra banda els polítics independentistes d'utilitzar “cada concessió que aconsegueixen” com una “meta volant” que “mai és una meta definitiva”, i els ha acusat d'usar cada assoliment polític “en el seu benefici”.

Santamaría ha assenyalat que a ella li passa “com a Felipe González”, i per això fa una crida a “la responsabilitat”, perquè “no es pot sotmetre les societat a aquest esquinçament, no es pot treure els ciutadans d'Europa”.

Y ha afegit que la tasca del govern, com la de l'expresident, és convidat a que cada cop més gent se sumi a aquesta responsabilitat, explicant “les conseqüències d'aquest tipus de decisions”.

També ha insistit en què l'executiu ha ajudat Catalunya quan va tenir problemes financers perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, “no s'ha dedicat a governar” sinó al seu projecte sobiranista, i va arribar un moment en què la comunitat “no podia pagar els seus serveis bàsics”

A més, ha recordat que ara “toca revisar” el model de finançament, i així es farà perquè tots els ciutadans tinguin garantits els serveis públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia