Política

CDC critica els “exabruptes impresentables” de Felipe González

Rull constata que la dreta i l'esquerra espanyola han entrat en la campanya del “amb els mateixos atributs”

Afirma que PP i PSOE són els “artífexs” del procés

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha criticat els “exabruptes impresentables” de l'expresident espanyol Felipe González en seva la carta “als catalans” publicada diumenge a El País. Segons ell, l'escrit conté un discurs sobre catalunya similar al de la dreta espanyola.

Després de la reunió del comitè executiu de CDC, Rull ha constatat que “el No [a la independència] ha entrat en campanya des de la dreta com des de l'esquerra amb els mateixos atributs: la por, una visió apocalíptica de Catalunya i uns exabruptes impresentables” cap a Catalunya.

Rull s'ha mostrat especialment dur amb González, i ha assegurat que els “exabruptes” que va expressar en la seva carta no tenen “res a veure” amb el que passa a Catalunya. “Insultar més de la meitat de la població catalana per fer una cosa tan radical com poder votar lliurement el futur d'un poble vol dir que s'han perdut tots els papers”, ha lamentat.

Aquestes declaracions són, segons ell, “la constatació clara que segueixen sense entendre res”.

El convergent ha lamentat que la concepció que l'exlíder socialista té d'“estar junts” és que Catalunya “renunciï al que és”, una nació. En aquest sentit, ha denunciat que la Constitució del 78 que avalar majoritàriament el poble català “ha estat torpedinada per terra, mar i aire”, i els que ho han fet són “són en molt bona mesura els artífexs del que està passant a Catalunya”, en referència a PP i PSOE.

En aquest sentit, ha preguntat a González i a Rajoy per què Catalunya va ser qui més suport va donar a la Constitució i “ara una majoria vol marxar”.

Rull ha contrastat aquestes visions “apocalíptiques i de la por” de PP i PSOE amb la campanya “constructiva i optimista” que farà Junts pel Sí, que no desqualificarà els projectes dels altres. “Ens confirmem com l'opció política del diàleg, de la voluntat d'exercir a fons la democràcia”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia